Vertaa asuntoja

Espanjalaisia luomuja ihonhoitotuotteita, joita kannattaa kokeilla

Espanjalaisia luomuja ihonhoitotuotteita, joita kannattaa kokeilla

  • 18/07/2019

Viime aikoina luomu- ja ekologisesti puhtaiden tuotteiden suosio on kasvanut kasvamistaan ympäri maailmaa. Espanja ei ole poikkeus. Espanja.Com on julkaissut artikkeleita espanjalaisista luomutuotteista. Tänään on ihonhoitotuotteiden vuoro.

Espanjan standardien mukaan tuotteessa on oltava yli 50 prosenttia luontaisia aineita, jotka on aikaansaatu luonnonmukaisesti käyttämättä kemikaaleja, jotta tuotetta voidaan kutsua luomuksi. Niissä ei saa olla esimerkiksi synteettisiä väriaineita, hajusteita, säilöntäaineita, parabeeneja, natriumlauryylisulfaattia, propyleeniglykolia eikä petrokemiateollisuuden tuotteita. Jos ihonhoitotuotetta ei ole testattu eläimillä ja sen pakkaus voidaan kierrättää tai se on biohajoava, sitä voidaan kutsua ekologisesti kestäväksi tuotteeksi.

Nämä ihonhoitotuotteet eivät välttämättä ole tunnettuja maan ulkopuolella, mutta ne ovat suuressa suosiossa espanjalaisten keskuudessa. Oheiset tuotteet on sertifioitu tiukan eurooppalaisen bio-standardin mukaisesti, joka takaa tuotteiden korkean laadun ja turvallisuuden.

 

Ajedrea

Tähän yhteen vanhimmista espanjalaisista ihonhoitosarjoista kuuluu luomusaippua, -voiteita, -öljyä ja -hajuvettä sekä muita hemmottelutuotteita. Tuotekehitys perustuu fytoterapian viimeisimpiin oivalluksiin. Merkin nimi tarkoittaa kynteliä. Tätä miellyttävän tuoksuista lääkekasvia kasvaa runsaasti Granadan alueella. Kyntelillä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, lisäksi sen keruu ja käsittely tapahtuu manuaalisesti.

Valmistuksessa ei käytetä kemiallisia yhdisteitä, vaan ainoastaan orgaanista pirtua, luonnollista öljyä ja hydrolaatteja. Yrityksen tuotteita voit ostaa joko Granadassa sijaitsevasta kivijalkakaupasta tai verkkokaupasta. Yhden tuotteen hinta on alle 20 €.

Amapola Biocosmetics

Tämä tuote on tehty kasviöljyjen pohjalle. Laboratorio sijaitsee Segoviassa, San Cristóbalissa, jossa vuonna 2004 yrityksen perustaja ja johtaja Ana Isabel Andres loi kasvopuhdistustuotteen yhdistämällä manteliöljyä, päiväkakkaran ja vehnän alkioiden öljyä sekä muutaman pisaran sitruunan eteeristä öljyä. Noista ajoista on moni asia muuttunut ja Amapolan tuotanto on kasvanut huomattavasti. Nykyään Amapola Biocosmeticsin tuotteita löytyy jo useasta Espanjan kaupungista.

Kaikki eteeriset ja kasviöljyt valmistetaan käsin, ekologisesti ja puhtaissa olosuhteissa, ja kaikki tuotteet ovat hypoallergeenisia. Amapola Biocosmeticsin tuotevalikoima on melko laaja – ammattilaisille suunnatuista tuotteista kuluttajamarkkinoilla myytäviin kasvo-, käsi- ja vartalovoiteisiin. Alkuun Ampolalla ei ollut omaa kivijalkakauppaa ja tuotteet levisivät tutulta toiselle.  Muutama vuosi sitten avattiin ensimmäinen kauppa avattiin Barcelonaan, jota seurasi toinen myymälä Madridissa. Nykyään tuotteita saa näiden liikkeiden ohella myös yrityksen laboratorion myymälästä ja verkkokaupasta.

Matarrania

Matarrania on ekologisesti puhdasta kosmetiikkaa, jota valmistetaan oliiviöljypohjalle käyttäen ikivanhoja Aragonin kaunottarien reseptejä. Yritys perustettiin vuonna 2007. Metarranian tuotteet ovat edustettuina erilaisilla kosmetiikkalinjoilla. Niiden skaala on todella laaja – tavallisista kosteuttavista tuotteista anti age -voiteisiin, selluliittituotteista karvojen kasvua hidastaviin salvoihin ja hiusbalsameihin miehille tarkoitettuihin kosmetiikkatuotteisiin. Kaikilla tuotteilla on brittiläisen Organic Soil Association s-ertifikaatti, mikä todistaa, että kaikki ainekset ovat puhtaita ja kasviperäisiä komponentteja.

Tämänkin merkin tuotteita löytyy kaikkialta Espanjasta. Tuotteiden ylin hinta on noin 30 €. Enemmän tietoa Matarraniaasta saat täältä.

Mitä espanjalaisia ihonhoitotuotteita tunnet tai käytät? Kerro kokemuksistasi.

Liity keskusteluun