Tarvitaanko Espanjan Aurinkorannikolle suomalainen palvelutalo?

Julkaistu: 10.03.2019
Blogit ja kolumnitTerveys- ja hyvinvointi

Espanjan Aurinkorannikko on suurin Suomen rajojen ulkopuolinen eläkeläisten keskittymä, jossa asuu arviolta noin 30 000 suomalaista. Suomalaisten ikääntyneiden lukumäärä Aurinkorannikolla on tasaisessa kasvussa ja kiinnostus Espanjaan muuttoon lisääntyy vuosi vuodelta. Kuitenkin tukiverkostot jäävät usein Suomeen.

Ikääntyminen on väistämätöntä ja sen myötä tukipalveluiden tarve kasvaa. Jos tukipalveluita ei ole riittävästi, paluu Suomeen voi olla paras, tai jopa ainoa, vaihtoehto. Tämän johdosta Aurinkorannikolla saattaisi olla tarvetta suomalaisten ikäihmisten palvelukonseptille.

Tätä tarvetta selvittää Turun Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ryhmän tutkimuskyselyllään ”Palvelu- ja hoiva-asumisen tarve Aurinkorannikolla”. Yhteistyössä on mukana Priima-yhtiöt, joka on muun muassa erikoistunut sosiaalisektorin kiinteistökehittämiseen. Tutkimuksella halutaan kartoittaa, onko Aurinkorannikon alueella kysyntää hoiva- ja kevyempiä tukipalveluita tarjoavalle palveluasuntokonseptille. Tuloksia tullaan hyödyntämään niin mahdollisen kohteen sijainnissa, arkkitehtisuunnittelussa kuin palveluvalikoiman määrittelyssä.

Oletko yli 70-vuotias? Osallistu ja vaikuta

Tutkimuksen kohderyhmänä on yli 70-vuotiaat Aurinkorannikolla asuvat, tai osan vuodestaan siellä viettävät suomalaiset. Jos kuulut kohderyhmään kannattaa olla mukana vaikuttamassa tuloksiin vastaamalla oheiseen, anonyyminä tehtävään, kyselyyn tästä linkistä.

Opiskelijaryhmä toteuttaa kyselyä myös paikan päällä 17.3.-19.3.2019

  • Täytä lomake Fuengirolassa lounaskahvila Kardemummassa tai leipomo Mummolassa.
  • Tai tule tapaamaan opiskelijaryhmää Fuengirolassa maanantaina 18.3. 
    • Suomelaan klo 11 – 13.30
    • Ravintola Kukkoon klo 15 – 17
  • Tai Torremolinosissa tiistaina 19.3.
    • Kymppipaikkaan klo 12 – 14

 

Kuva: Shutterstock

Jaa:

15.3 alkaen Madridiin uusia ”sakkokatuja”

Uusi vuokralaki ja sopimuspohja vapaaseen käyttöön