Vertaa asuntoja

Alennuskausi alkoi taas

Alennuskausi alkoi taas

  • 30/06/2018

Kesä on parhaimmillaan, mutta kaupat valmistautuvat jo täyttämään varastot syystuotteilla. Nappaa nyt loppukesän parhaat löydöt alehintaan.  Esimerkiksi El Corte Ingles aloitti kesän alekauden jo  28.6.

Aiempina vuosina aleajat olivat määritelty yhtenäisesti. Talviale alkoi 1.-7. tammikuuta ja kesti maaliskuun alkuun asti ja kesäalennusmyynnit  aloitettiin kesäkuun lopussa Madridin alueella ja muissa maakunnissa aina 1.7.  ja ne kestivät syyskuun alkuun asti. Nykyään hallitus on antanut kaupoille vapauden valita aleaika oman valinnan mukaisesti.  Kahden alennuskauden lisäksi on kaupoilla kausittaisia alennusmyyntejä, jotka ovatkin shoppailijalle mukavia yllätyksiä, mutta vanha perinne talvi- ja kesäalen aikatauluista elää vielä vahvasti. Asiakkaat valmistuvatkin hankintoihin joulun ja juhannuksen jälkeen.

Alennukset  jopa – 70%

Alennuskauden  aikana tuotteet myydään -20-70% alennuksella. Moni shoppaaja katsastaa hankittavat tuotteet etukäteen ja suuntaa alennusmyyntien alkaessa hankinnoille. Muistettava on, että alennusmyyntien alkupäivinä tuotteita on enemmän myynnissä mutta alennukset ovat maltillisempia. Alekauden loppua kohden myös alennusprosentit nousevat ja vanha varasto pyritään realisoimaan ennen uuden kauden alkua.

Kuluttajan oikeudet samat aleaikana kuin muulloinkin

Espanjan kuluttajajärjestö FACUA-Consumidores en Acción muistuttaa, että kuluttajilla on samat kuluttajan oikeudet aletuotteille kuin normaalihintaisille tuotteille. Kuluttajajärjestö peräänkuuluttaa myös kauppojen rehtiä toimintamallia eli aleaikana alennusten tulee olla oikein merkitty ja alennusten tulee olla alennuksia oikeista hinnoista. Kuluttajat ovat ilmoittaneet kauppojen merkinneet alennukset tuotteen normaalia korkeampaan hintaan siten että alennettu loppuhinta on itse asiassa sama kuin hinta ennen alennusmyyntiä. Ostajan tulee olla siis tarkkana myös alennusmyynneissä.

Piristys kesän myyntiin

Alennusmyynnit ovat tärkeä piristysruiske kauppojen kesämyynnille, sillä lomakaudella suunnataan reippaasti ostoksille ja hankitaan tarpeellisen lisäksi myös heräteostoja. Ostoksille lähtijälle suositellaankin mukaan ostoslistaa, jotta turhilta hankinnoilta vältyttäisiin. Edullisetkin vaatelöydöt tulee sovittaa ennen ostoa. Tilastojen mukaan espanjalaiset kuluttavat  alennusmyyntien aikana vaateostoksiin keskimäärin 78 euroa.

Alennuskaudet vaihtevat hieman alueittain katso tästä listaus kesän 2018 aleajoista

Tiedot: 20minutos,  Facua, Diariosur

Kuva Pixabay

Close