Vertaa asuntoja

Andalusia tiukensi koronasäädöksiä

Andalusia tiukensi koronasäädöksiä

  • 08/01/2021

Andalusian aluehallinto ilmoitti perjantaina aikaisempaa tiukemmista säännöistä, jotka astuvat voimaan keskiyöllä tulevan sunnuntain 10.1. ja maanantain välisenä yönä. Niillä pyritään hillitsemään viime päivinä kiihtyneen koronapandemian leviämistä.

Andalusian alueen rajoitukset, kuten ulkonaliikkumiskielto klo 22–06, ovat voimassa toistaiseksi ainakin 25. tammikuuta saakka.

Edelleenkin pidetään voimassa matkustuskielto Andalusian alueelle tai sieltä pois ilman perusteltua syytä (työ, opiskelu, terveydenhoito, virallinen asuinpaikka).

Andalusian sisällä voi kuitenkin matkustaa vapaasti provinssista toiseen lukuunottamatta paikkakuntia, joihin on asetettu erityiskieltoja, kuten tällä hetkellä Gibraltarin lähialueilla ja Córdoban alueeseen kuuluvassa Añoran kunnassa.

Myymälät saavat olla avoinna Andalusiassa klo 20.00 asti ja baarit sekä ravintolat klo 18.00 saakka. Kahvilat voivat kuitenkin olla auki klo 20.00 saakka, mutta alkoholitarjoilu on kielletty klo 18 eteenpäin.

Suomesta voi tulla lentäen Espanjaan vapaasti ja ilman koronatestitodistusta 11. tammikuuta alkaen, koska Suomea ei luokitella korkean koronariskin alueeksi ainakaan toistaiseksi.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Diario Sur, ABC
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun