Vertaa asuntoja

Andalusian kulttuuria keramiikkamuseosta

Andalusian kulttuuria keramiikkamuseosta

  • 05/05/2020

Jos andalusialainen kulttuuri sekä keramiikkamuseot kiinnostavat, kannattaa vierailla pienessä La Ramblan kylässä Córdoban maakunnassa. Museon lisäksi alueella on paljon keramiikka- ja ruukkukauppoja, joissa on myös mahdollisuus kokeilla omaa kädentyötä keramiikan parissa ja ostaa mukaan sisustus- ja käyttöesineitä.

Historiaa

Alle tunnin ajomatkan päässä rannikolta sijaitseva La Ramblan kylä tunnetaan käsitöiden ja keramiikan tuotannostaan. Perinteen tarkkaa alkuperää ei tiedetä varmuudella, mutta tähän mennessä vanhimmat löydöt ovat pronssikaudelta peräisin olevat kellon muotoiset astiat.

Tuotannon ja ammatin vakiintuminen kylässä tapahtui joskus arabien hallinnan aikana ja jälleenvalloituksen jälkeen. Koska keramiikantuotanto oli kylälle tärkeää, kaupunginvaltuusto loi La Ramblan keramiikkamuseon.

Keramiikkamuseon tavoitteena on tutkia savityön kehitystä eri ajoilta, ja museon näyttelyt pyrkivät esittämään sekä modernia että perinteistä La Ramblan käsityötä, sekä kylän suhdetta keramiikan merkitykseen läpi historian.

Museon näyttelyt

Museon kokoelmaan kuuluvat teokset ovat osa Espanjan vanhimpaa keramiikkanäyttelyä, jota on pidetty vuodesta 1926 lähtien samaan aikaan San Lorenzon juhlien kanssa. Museon näyttelyt kasvavat vuosi vuodelta, sillä museossa pidetään kansainvälinen keramiikkakilpailu, jonka parhaat teokset pääsevät osaksi kokoelmaa.

Tämän lisäksi museo tarjoaa muun muassa audiovisuaalisia ja interaktiivisia osia, ja pyrkii opettamaan vierailijoille taiasta ja luovuudesta, joka ympäröi keramiikkateollisuutta. Museossa voi oppia muun muassa tuotantoprosessista, materiaaleista sekä keramiikan merkityksestä ja läsnäolosta erilaisissa sivilisaatioissa ihmiskunnan historian ajalta.

Osa viinikierrosta

La Rambla on myös osa Vinárea Networkia, joka kuuluu yhdeksästä kunnasta koostuvaan Montilla Morilesin viinikierrokseen. Kylässä on myös viinimuseo, ja kylän lähellä monia viiniköynnösviljelmiä. Yksi vanhimmista viinitiloista alueella on Alvear, joka tuottaa muun muassa omaa C.B. Alvear viiniään.

Keramiikka- ja taidemuseoita löytyy myös muualtakin Espanjasta, joissa voit tutustua maan pitkään historiaan ja keramiikantuotantoon.

Liity keskusteluun