Baleaareilla valmistellaan kesäsesonkia

Julkaistu: 18.05.2020
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Kesälomamatka Ibizalle, Mallorcalle, Menorcalle tai Formenteralle voi hyvinkin onnistua kesällä 2020. Baleaarien aluejohtajan mukaan lentoliikenne avautuu Espanjan ja Euroopan Unionin maiden sisäisille reiteille kesäkuun lopulla.

Espanjan liikenne- ja liikkuvusministeri José Luis Ábalos vakuutti torstaina 14. toukokuuta Baleaarien aluejohtaja Francina Armengolille videoneuvottelussa, että hallitus tekee parhaansa, jotta saarten lentokentät voitaisiin avata kansainväliselle ilmaliikenteelle kesäkuun lopulla. Tuolloin luotetaan koronan aiheuttaman poikkeustilan kolmannen vaiheen päättyvän, mikä tarkoittaisi paluuta täysin normaaliin elämään.

”Fase 3” alkaa Ibizalla, Mallorcalla, Menorcalla ja Formenteralla suunnitelmien mukaan 8. kesäkuuta ja päättyy saman kuun 22. päivä. Samalla, kun Espanjan provinssien välistä liikennettä avataan, sallitaan myös lennot muista EU-maista. Ábalosin mukaan Espanjan lentokenttiä hallinnoiva AENA paiskii jo töitä sen eteen, että tarvittavat protokollat ovat kaikille ajoissa selvillä ennen avauspäivämäärää.

Turvatoimenpiteet tärkeitä

Francina Armengol vakuuttaa, että saariryhmä on valmiina turismin uudelleen käynnistämiselle kesäkuun puolivälistä lähtien. ”Pandemia on terveydenhuollollamme hyvin kontrollissa ja turismin alan yrittäjät valmistelevat tilojaan, jotta paikat ovat turvallisia niiden avautuessa uudelleen. Aluehallinto on jo määritellyt turvatoimenpiteet alan työntekijöille.”

Neuvottelun molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä koronatilanteen selvästä rauhoittumisesta ja töihin paluun välttämättömydestä. Aermengol muistutti kuitenkin:

”Meidän on valmisteltava kaikki tarkkaan ja huolehdittava turvallisuudesta, sillä emme voi sallia askelta taaksepäin.”

Karanteenisäädöksiä vastustetaan

Baleaareilla on noustu vastarintaan ulkomailta saapuville määrättyä 14 päivän karanteenia vastaan. Hotellit ja matkanjärjestäjät ovat sitä mieltä, että 15. toukokuuta voimaan astunutta karanteenia on lievennettävä vaiheesta toiseen siirtymisten myötä niin, että se olisi mahdollisimman lyhytkestoinen.

Matkailualan yrittäjät nostivat asian tapetille heti toukokuun puolivälissä, sillä saarille saapui noina päivinä lukuisia turismin alan työntekijöitä valmistelemaan tulevaa kautta, ja määräysten mukaan heidän täytyy odottaa kaksi viikkoa ennen töiden aloittamista. Viime päivinä on Sant Joanin lentokentälle saapunut seitsemän lentokonetta Düsseldorfista, Hannoverista, Münchenistä, Hampurista sekä Kölnistä.

Lomalle Baleaareille

Baleaarien saariryhmä on läntisen Välimeren suosituimpia turistikohteita. Saaret tunnetaan rauhallisista rantapoukamista, turkoosista merestä, lukuisista luonnonpuistoista, pienistä satamakylistään sekä upeista auringongonlaskuistaan. Luontonähtävyyksien lisäksi saarten suurimmat kaupungit tarjoavat halukkaille erityisen villin yöelämän.

Tutustu Spain.info-sivustolla matkavinkkeihin kaikille Baleaarien saarille englannin kielellä.

Käy kurkistamassa Palman kaupungin omat sivut sekä Mallorcan saaren turismisivusto.

Villin Ibizan tarjontaan voit tutustua saaren virallisilla turismisivustoilla.

Kurkista myös Menorcan sivuilta, mitä hieman tuntemattomammalla saarella on turisteille tarjottavanaan.

Saarista Formentera on pienin, mutta siinäkin on turismisivuston mukaan paratiisia kerrakseen.

Lähteet: Ultimahora.es 14.5. ja Ultimahora.es 13.5.

Jaa:

Miten toimit siirryttäessä 1-vaiheeseen

Hengityssuojaimista tulossa pakolliset Espanjassa

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.