Briteille äkkikaranteeni Espanjasta tullessa

Julkaistu: 29.07.2020
AjankohtaistaUusimmat
add one

Brittihallitus asetti viikonloppuna kahden viikon karanteenin kaikille Espanjasta maahan matkustaville. Päätös tuli voimaan heti ja on voimassa toistaiseksi. Lisäksi Borin Johnsonin johtama hallitus suosittelee nyt välttämään myös myös espanjalaissaarille matkustamista, kun aiemmin varoitus koski vain Manner-Espanjaa.

Päätös on aiheuttanut mediakohun Espanjassa, sillä se ajoittuu juuri tärkeimmän lomakauden alkuun ja on kova isku maan matkailuteollisuudelle. Erityisen voimakkaasti päätöksen arvioidaan vaikuttavan Andalusian ja Valencian rannikkoalueilla, joissa brittimatkaajien osuus ulkomaalaisista turisteista on yleensä noin 40 prosenttia. Espanjassa kritisoidaan myös koko maan asettamista samaan nippuun, sillä Espanjassa on alueita, joissa on todella hyvä tilanne.

Britit protestoivat voimakkaasti samantien voimaan laitettua määräystä, sillä paraikaa lomalla olevat eivät ole voineet valmistautua asiaan. Monelle tulee siis palkatonta poissaoloa töistä.

Saksan ulkoministeri kehotti tiistaina maansa kansalaisia välttämään matkustamista Kataloniaan, Navarraan ja Aragoniin maakuntien korkeiden tartuntalukujen takia.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat

Jaa:

Lidlin oville liikennevalot Espanjassa

Menovinkit 31.7.-6.8.2020

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.