Vertaa asuntoja

Brittien tulo Espanjaan estetty tiistaista alkaen

Brittien tulo Espanjaan estetty tiistaista alkaen

  • 21/12/2020

Britit eivät voi matkustaa Britanniassa levinneen koronavirusmuunnoksen takia toistaiseksi Espanjaan, joka on päättänyt kieltää Iso-Britannian asukkaiden tulon tiistaista lähtien EU:ssa maanantaina pidetyn kriisikokouksen jälkeen.

Päätös on tehty yhteisymmärryksessä Portugalin kanssa, joka myös pistää sulun brittimatkustajille tiistaista alkaen. Matkustuskielto ei koske briteistä Espanjaan saapuvia oman maan kansalaisia tai Espanjassa asuvia residenttejä. Gibraltarin ja Espanjan väliselle rajalla Espanjan hallitus on ilmoittanut ”vahvistavansa valvontatoimia”.

Suomessa matkustajalentoliikenne Brittein saarilta on jo pysäytetty 4. tammikuuta saakka. Finnair vie kyllä matkustajia Britanniaan neljä kertaa viikossa, mutta koneet lentävät tyhjinä takaisin. Mahdollisista evakuointilennoista Finnairilla ei ole STT:n mukaan tietoa.

Uusi 70 prosenttia normaalia koronavirusta tarttuvampi virusmuunnos havaittiin BBC:n mukaan Britanniassa jo syyskuussa, joten mutaatioversiolla on ollut melkoisesti aikaa levitä myös muualle maailmaan osittaisista matkustusrajoituksista huolimatta. Mutaatiovirusta onkin jo havaittu varmuudella Britannian lisäksi Tanskassa, Hollannissa, Italiassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: El País, El Mundo, STT, BBC
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun