Vertaa asuntoja

Cala de Mijasin rannikko ehdolla vedenalaiseksi luonnonpuistoksi

Cala de Mijasin rannikko ehdolla vedenalaiseksi luonnonpuistoksi

  • 06/11/2020

Mijasin rannikolla sijaitseva La Cala de Mijas on ehdolla vedenalaisen luonnonpuiston perustamispaikaksi. Kolmen tuhannen hehtaarin kokoisen merialueen vedenalainen trooppinen luonto on ainutlaatuinen Euroopassa.

Alueelle, joka kattaa kuusi kilometriä rantaviivaa, täytyy ensin hakea virkatietä ZEC-erityisalueen (Zona de Especial Conservación) status. Mijasin kunta on ilmoittanut jo aloittaneensa hankkeen virallistamiseen tarvittavien asiakirjojen toimittamisen Andalusian aluehallinnolle.

La Cala de Mijasin merenpohja on ekologisesti sekä biologisesti monipuolinen ja ainutlaatuinen, sillä siellä asustelee runsaasti useita eri eurooppalaisia, afrikkalaisia, atlanttisia ja Välimeren lajeja.

Fuengirolan ja Marbellan välillä sijaitseva Cala de Mijasin rannikko on ollut viime vuosina suosittu käyntikohde erityisesti senda litoral -kävelyreitin takia. Senda litoral -reitti on 180 kilometriä pitkä, Costa del Solin rantaviivaa pitkin kulkeva kävely- ja pyöräilyreitti Nerjasta Manilvaan asti.

Espanjassa on tällä hetkellä kolme ZEC-aluetta: Kanarian saariin kuuluva El Hierro, joka on Kanarian saarista toiseksi pienin, pieni ja rapea seitsemän luodon ryhmä Las Islas Medes -saaret Kataloniassa, sekä Isla de Ons, Ría de Pontevedran edessä sijaitseva saari Galiciassa.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: La Opinión de Málaga
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun