Vertaa asuntoja

Costa del Solille odotetaan yli 7 miljoonaa turistia

Costa del Solille odotetaan yli 7 miljoonaa turistia

  • 03/07/2018

Kesäsesonki on alkanut ja Costa del Solin turismitoimijat odottavat tänä vuonna turistimäärien kasvavan ja ylittävän viime vuoden 7 miljoonaa kävijää. Nousua on odotettavissa erityisesti kotimaan matkailun ansiosta.

Málagan provinssin alueelle ennustetaan noin 2 % turistimäärän kasvua, mikä tarkoittaa 150 000 lisämatkaajaa heinä-syyskuussa. Turismin kasvu pohjaa erityisesti espanjalaisten turistien määrän nousuun. Ulkomaalaisten kesäturistien määrä, ennen kaikkea saksalaisten ja brittien määrä, on hieman vähentynyt, sillä lomalaiset suuntaavat tänä vuonna myös muihin Välimeren kohteisiin, jotka aiempina vuosina olivat rauhattomia.

Sesonki näkyy lentokentällä

Kesä-heinäkuun vaihteen viikonloppu Málagan lentokentällä on yksi vuoden vilkkaimmista. Parissa päivässä Costa del Solin kentälle saapui 1900 lentoa ja 310 000 matkaajaa. Málagaan lennetään kesällä 53 lentoyhtiön voimin yhteensä 136 kohteesta.

Ympärivuotinen kohde

Vuoden ensimmäisten viiden kuukauden aikana (tammi-toukokuu) matkaajien määrä Costa del Solilla on noussut. Erityisen positiivista on ollut espanjalaisten matkaajien määrän nousu koko vuoden aikana. Costa del Solin päämarkkina-alueilta kuten Iso-Britanniasta, Italiasta ja Ruotsista saapuneiden matkaajien määrät ovat hieman laskeneet keväällä 2018. Toisaalta muut markkina-alueet kuten Tanska (+14.5%), Suomi (+25,3%) ja Puola (+12,6%) ovat kasvattaneet matkustajamääriä mukavasti.

Costa del Solin turismitoimen presidentti Elias Bendodo on tyytyväinen alueen matkailun kehitykseen. Ympärivuotisen turismin kehittäminen on toiminut ja samalla mallilla jatketaan vahvistaen vanhoja markkina-alueita unohtamatta uusia markkinoita. Tavoitteena on saada alueelle laatuturisteja joilla on maksuvalmiutta sekä tarkoitus viipyä alueella pidempään.

Tiedot: Cadenaser
Kuva: Pixabay