Vertaa asuntoja

Desinfiointiaine ja aurinko vaarallinen yhdistelmä

Desinfiointiaine ja aurinko vaarallinen yhdistelmä

  • 17/06/2020

Alkoholipohjaisten desinfiointiaineiden käyttö ja auringonotto sopivat erittäin huonosti yhteen. Geelin jäädessä käsien pinnalle voi tiedossa olla palovammoja,varoittaa ihotautilääkäri.

Marbellalaisessa Quirón-sairaalassa työskentelevä ihotautilääkäri Marta Frieyro varoittaa El Mundon haastattelussa desinfiointiaineiden käytöstä. -Käsien pesemistä paljon alkoholia sisältävällä geelillä on parasta välttää aurinkoa otettaessa esimerkiksi uimarannalla, koska alkoholipohjainen desinfiointiaine ja aurinko yhdessä polttavat helposti ihoa, hän varoittaa.

Ihotautilääkäri suosittelee veden ja saippuan käyttöä käsihygieniassa muutenkin ja erityisesti rantaolosuhteissa. Myös terassilla istuskellessa aika kuluu huomaamatta ja kädet saattavat olla pöydällä  auringossa tunteja.

-Alkoholigeeli jää käsien pinnalle, jolloin se lisää auringonvalon tehoa ja voi aiheuttaa nopeastikin palovammoja. Ylipäätään vesi ja saippua ovat laimeutensa takia ihon kannalta turvallisempi vaihtoehto pitää käsihygienia kunnossa.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: El Mundo
Kuva: Flickr/ Jernej Furman

Liity keskusteluun