Vertaa asuntoja

Espanja.Comin vuoden 2019 luetuimmat artikkelit

Espanja.Comin vuoden 2019 luetuimmat artikkelit

  • 06/01/2020

Espanja.Comin toimitus listasi kuluneen vuoden top 10 luetuinta artikkelia. Suosituimpia aiheita vuonna 2019 olivat juomavesi Espanjassa, kielen oppiminen sekä espanjalaiset tavat ja -säännöt.

1. Espanjan paras ja huonoin hanavesi

Mielenkiintoisin aihe lukijoidemme mielestä vuonna 2019 oli Espanjan Hanavedestä tiedottava artikkeli. Espanjan kuluttajansuojajärjestö OCU vertaili espanjalaisen vesijohtovedenlaatua eri puolilla maata. Tutkimuksessa havaittiin, että puhtain hanavesi Espanjassa löytyy pohjoisesta, ja huonoin vesi idästä.

Lue koko artikkeli tästä.

2. 101 ensimmäistä espanjankielen sanaasi

Toiseksi suosituimmassa artikkelissa käytiin läpi espanjankielen sanoja aakkosjärjestyksessä. Tästä artikkelista löytyy 101 espanjan sanaa verbeistä substantiiveihin. Myös muut espanjan oppimisartikkelit olivat suosittuja lukijoiden keskuudessa vuonna 2019.

Lue koko sanasto tästä ja muita opi espanjaa -artikkeleita täältä.

3. Mercadona myy suosittujen hajuvesien jäljitelmätuoksuja pilkkahintaan

Espanjalaisesta päivittäistavarakauppa Mercadonasta löytyy jos jonkinlaista tuotetta. Yksi suosituimmista osastoista on kosmetiikka ja hajuvedet, jotka usein jäljittelevät suosittuja samankaltaisia merkkituotteita. Artikkelin listalta löytyy edullisia sekä naisten että miesten tuoksuja, jotka jäljittelevät tuttuja merkkituoksuja.

Lue koko artikkeli tästä.

4. Opi espanjaa: 111 adjektiivia

Kuten aiemmin mainittu, espanjan sanastot olivat suosittuja luku- ja oppimiskokemuksia vuonna 2019, joten myös 111 adjektiivia sisältävä lista pääsi top 10 luetuimman artikkelin joukkoon. Tällä listalla kerrataan espanjan yleisimpiä adjektiiveja.

Lue koko lista tästä.

5. Espanjalaisten ruokailuajat – kaukana suomalaisista

Myös espanjalaisten ruokailutavoista ja -ajoista kertova artikkeli oltiin koettu mielenkiintoiseksi. Artikkelissa kerrotaan espanjalaisten yleisimpiä ateriointi-aikoja ja miten ne poikkeavat suomalaisten ruokailutottumuksista.

Lue koko artikkeli tästä.

6. Uusi vuokralaki ja sopimuspohja vapaaseen käyttöön

Monia lukijoita kiinnosti vuokralain muutokset, joita Espanjassa tehtiin viime vuoden maaliskuussa. Uusi vuokralaki muun muassa vahvistaa vuokralaisen oikeuksia. Vuokrasopimuspohjan pystyy nyt myös lataamaan itse Espanjan kuluttajansuojajärjestö OCU:n sivuilta.

Lue koko artikkeli tästä.

7. Málagan lähijunan liput uudistuvat

Málagan Renfe-junien liput uudistuivat viime vuoden heinäkuussa. Paikallisjuniin tulivat mm. käyttöön uudelleenladattavat kortit vanhojen kuukausi- ja alennuslippujen sijaan. Aurinkorannikolla moni kulkee lähijunilla kaupungista toiseen, joten on aina  hyvä pysyä ajantasalla junalipuista.

Lue koko artikkeli tästä.

8. Älä töppää Espanjassa – tunne käyttäytymissäännöt

Joka maassa on erilaisia käyttäytymissääntöjä sekä -tapoja, joten matkailijoiden on hyvä tietää miten valitsemassaan kohdemaassa toimitaan. Espanjassa esimerkiksi tervehditään jopa tuntemattomia ihmisiä reippaasti ja iloisesti, mahdollisesti myös halaamalla tai suukottamalla poskille.

Lue lisää muista säännöistä tästä.

9. 10 kiellettyä asiaa Málagan rannoilla

Kuten myös yleisiä käyttäytymissääntöjä, matkailijoiden sekä asukkaiden on hyvä tietää myös mitkä asiat ovat kiellettyjä. Artikkelissa kerrotaan mitkä asiat ja toimet eivät ole hyväksyttyjä ja mistä kaikesta voi rapsahtaa jopa sakko Aurinkorannikon uimarannoilla.

Lue lisää kielloista täältä.

10. Kaupungin asukkaille ilmaiset bussikyydit

Viime elokuussa Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula ilmoitti julkiseen liikenteeseen tulevista kehityksistä, joista yksi on ilmaiset paikallisbussikyydit Fuengirolan kaupungin asukkaaksi kirjautuneille ihmisille. Fuengirolassa asuu monia suomalaisia, joten uudistukset voivat olla erityisesti mielenkiintoisia heille.

Lue koko artikkeli tästä.

Espanja.Com kiittää kaikkia lukijoitamme mielenkiinnosta Espanjaa kohtaan!

Liity keskusteluun