Vertaa asuntoja

Espanja on edelleen turismin kärkimaita

Espanja on edelleen turismin kärkimaita

  • 22/03/2019

Kansallinen Espanjan tilastokeskus on pannut merkille uuden turismisektorin ennätyksen: vuonna 2018 maassa on käynyt 82,77 miljoonaa ulkomaalaista turistia, mikä on 1,1% enemmän kuin vuonna 2017. Tämä on jo yhdeksäs peräkkäinen kasvuvuosi. Näiden 9 vuoden aikana turistien määrä on kasvanut 52,1 miljoonasta 82,7 miljoonaan eli kasvua on ollut noin 3,4 miljoonaa kävijää vuodessa. Näin olleen Espanjalla on toinen sija maailman suosituimpien turistimaiden listalla. Reitingin kärkeen sijoittui Ranska. Espanja saa myös USA:n jälkeen toiseksi eniten tuloja turismista. 

 Siitä huolimatta että turismimarkkinoiden kasvu on selkeää, on olemassa muutama merkittävä muutosbrittiläisten turistien määrä on vähentynyt 1,7% ja saksalaisten 4,1 %. Näin olleen Espanja menetti 787 399 turistia kyseisistä maista vuodessa. Yhtenä syynä tähän on muiden turistikohteiden aktivoituminen. Egypti, Tunisia ja Turkki ovat valloittaneet turismimarkkinoita alentamalla hintoja. Esimerkiksi Turkin turismi ministeriön arvion mukaan vuonna 2019 Turkin turismi lisääntyy 2,5 miljoonalla eurooppalaisella turistilla. 

Vaikka brittiläisten ja saksalaisten turistien määrä on laskenut, Espanjassa käyvien turistien määrä on kuitenkin kasvanut. Lisäksi suurin osa turisteista on loman aikana käyttänyt selvästi brittija saksalaisturisteja enemmän rahaa. Käytetyn rahan aikaisempi ennätys on rikottuvuonna 2018 turistit ovat käyttäneet Espanjassa lähes 90 miljardia euroa, eli kymmenessä vuodessa tämä summa on kasvanut 47 miljardista 89 miljardiin euroon.   

Espanjan turismi ministeri R. Maroton mukaan, lähivuosina Espanjassa vierailevien turistien tuoma raha kasvaa nopeammin kuin turistien lukumäärä.    

Lisäksi turistien määrä USA:sta, Japanista ja Kiinasta kasvaa koko ajan. Nämä ovat maita, joiden kansalaiset käyttävät loman aikana keskimäärin 146€ päivässä, mikä ylittää muiden maiden kansalaisten loman aikana käyttämän keskimääräisen summan. Japanilaiset turistit käyttävät keskimäärin 423€ päivässäeli he ovat kaikistaanteliaimpia”. Toinen sija on kiinalaisilla – 273€ päivässä. Lisäksi, myös brasilialaisten ja venäläisten turistien määrä on kasvanut.    

Kaikista suosituin suunta ulkomaalaisille turisteille Espanjassa vuonna 2018 oli Katalonia, toiseksi suosituimpina tulivat Baleaarit ja Kanarian saaret. 

   

Kuva: Flickr  

Lähde rtve  

   

  

  

 

 

Liity keskusteluun