Vertaa asuntoja

Espanjan kauniita, mutta tuntemattomia kyliä

Espanjan kauniita, mutta tuntemattomia kyliä

  • 09/06/2019

Aurinkoinen Espanja on täynnä pieniä kyliä, joiden nimet ovat tuntemattomia paitsi turisteille, mutta myös maan asukkaille – tavallisille espanjalaisille. Siitä huolimatta, että ne ovat kokonaisia historiallisia ja kulttuurisia kokonaisuuksia, niiden nimiä ei löydy mistään ns. parhaiden paikkojen -luetteloista. Syy siihen on kenties se, että nämä paikat ovat erittäin pieniä – useimmassa niistä asuu alle tuhat ihmistä ja joistakin ei löydy edes sataa asukasta. Nämä pienet paikat kuitenkin omaavat rikkaan historian ja säilyttävät salaperäisiä legendoja, traditioita ja aarteita niin taiteellisia kuin arkkitehtuurillisiakin. Tänään kerromme joistakin tällaisista kylistä. 

Mogrovejo

Tämä pieni kylä, jossa asuu vain 44 ihmistä, sijaitsee Camaleño maakunnassa ja sen historia on täynnä lukuisia salaperäisiä tarinoita ja arvoituksia. Puhutaan, että täällä on syntynyt kuuluisa Asturiasin kuningas Don PelayoReconquistan perustaja, joka hallitsi vuosina 718-737. Kerrotaan myös, että täältä löytyy Covadongasta paenneiden maurien joukkohauta. Ihmisen luita löydettiin alueelta muutaman vuosisadan aikana ja tästä syystä naapurivuori on saanut nimen Monte Calavera, mikä tarkoittaa Pääkallo -vuori. Kylässä vierailevat turistit saavat kuulla lukuisia salaperäisiä tarinoita, jotka takuuvarmasti jäävät pitkäksi aikaa mieleen.  

Uncastillo

 

Jos nautit lähes mystisestä hiljaisuudesta ja rauhasta, sinun kannattaa käydä tässä kylässä, joka on täynnä katuja, jotka tuntuvat ja näyttävät keskiaikaisilta. Kadut vievät alueen vanhimpaan rakennukseen, Pyhä Maria nimiselle kirkkolinnoitukselle. Kukkulalla, jolla kirkko sijaitsee, näkyy myös linnoituksen torni. Paikallisten asukkaiden mukaan tornin alla on useita tunneleita, jotka johtavat joihinkin kylän taloihin. Kylässä asuu vain 668 ihmistä, mutta katsottavaa riittää, sillä alueelta löytyy myös muita nähtävyyksiä – kirkkoja, roomalainen akvedukti ja mausoleumi Mausoleo de los Atilios, josta tosin jäljellä on vain yksi seinä. 

Hita

Hita on pieni kylä, jossa asuu ainoastaan 399 henkilöä. Se ihmetyttää kylässä sijaitsevalla keskiaikaisella muurillaan ja tiiliseinien ympäröimällä päätorilla. Historiallisen keskustan alta löytyy luolia, joita keskiajalta lähtien on käytetty viinikellareina. Nykyään moni talo kellariluolineen on hylätty. Siitä huolimatta, että kylä on pieni, täällä järjestetään usein erilaisia keskiaikaisia festivaaleja, jotka keräävät vieraita kaikkialta Espanjasta. 

Piornedo

Piornedo -kylään saavuttaessa opastuskyltti kertoo, että se on muinainen kylä antiikin Rooman ajalta. Todellakin kylässä on paljon muinaisia Galician alueelle tyypillisiä perinteisiä taloja nimeltään palloza. Talot rakennetaan kivi- ja tammipalkeista ja katto oljesta. Tällaisia rakennuksia käytettiin asuntoina aina 1970-luvulle asti ja tällä hetkellä niitä käytetään lähinnä karjasuojina. Nykyään kylässä on, palloza -talojen lisäksi tavallisia moderneja asuntoja, mutta kylä on silti edelleen hyvin autenttinen. Kylä sopii sinulle, jos etsit rauhallisia ja luonnon läheisiä matkakohteita – kylässähän on ainoastaan 30 asukasta. 

Kuvat: Flickr

Liity keskusteluun