Vertaa asuntoja

Espanjan mielenkiintoisimmat ja vähemmän tunnetut lomakohteet, osa 2

Espanjan mielenkiintoisimmat ja vähemmän tunnetut lomakohteet, osa 2

  • 17/11/2020

Normaalisti vilkkain lomakausi on jo päättynyt, mutta Espanjassa voi vierailla muinakin vuoden aikoina. Itse asiassa juuri syksy on lomailun kannalta kaikista miellyttävin kausi ilmaston sekä vähempien turistimäärien vuoksi. Espanja.Comin toimitus on kerännyt tietoa mielenkiintoisimmista kohteista ja nähtävyyksistä, joihin kannattaa tutustua ja jotka eivät ole ehkä kaikkein tunnetuimpia turistikohteita.

Kuva: spain.info

Onsin saaristo

Jos Galiciasta pitäisi nimetä jokin kuuluisa saaristo, se olisi Cies-saaret. Atlantin saarten kansallispuiston alueella on kuitenkin toinen, paljon vähemmän tunnettu saariryhmä: Onsin saaristo. Näillä paratiisisaarilla asustaa vakituisesti vain muutama ihminen. Jos kuitenkin tavoitteesi on uida Onsin idyllisillä rannoilla tai lähteä vaeltamaan saarille, täytyy siihen ensin hakea erillistä lupaa sekä lautta viemään sinut kohteeseen. Paikan päällä voit muun muassa snorklailun lisäksi oppia saariston mysteerisistä luolastoista.

Kuva: Flickr

Roomalainen kylä Noheda

Yksi vierailun arvoisista vähemmän tunnetuista paikoista Espanjassa on Cuencassa (Castilla la Mancha) sijaitseva roomalaisen huvilan raunioista koostuva Noheda. Tämä on mielenkiintoinen kohde erityisesti historian ystäville, sillä kaivauskohteessa on paljon roomalaisten ajoilta säilyneitä mosaiikkeja ja raunioita. Paikka oli Rooman Hispanian yksi ylellisimmistä huviloista, joka sisältää muun muassa maailman suurimman figuratiivisen mosaiikin ja 500 marmoripalan kokoelman.

Kuva: Niko Virtanen
Kuva: Flickr

Musta laguuni ja Lobos-joen kanjoni

Nämä hämmästyttävät kohteet löytyvät Sorian alueelta ja ne eivät jätä ketään kylmäksi. Alueet ovat mystisiä, kuin suoraan tarinoista poimittuja. Upea laguuni sijaitsee 2000 metrin korkeudessa mäntymetsän keskellä, ja syvä Lobos-joen kanjoni ylettyy 25 kilometrin pituudelle Sorian ja Burgosin alueella. Kanjonissa on lukuisia suuria luolia, ja alue kätkee sisäänsä myös upeita muistomerkkejä kuten ikivanhoja temppeleitä.

Kuva: spain.info

Flysch-reitti

Espanjan luonnosta löytyy osa geologista historiaa yli 60 miljoonan vuoden takaa. Kyse on Mutrikun ja Zuamaian välillä Baskimaalla sijaitsevasta rannikosta ja eroosion peittämistä kallioista. Niiden merkinnöistä ja jäljistä voi saada selville merkittävimpiä Maan historian tapahtumia, kuten dinosaurusten sukupuutto. Voit vaeltaa alueella rannan kallioiden maisemia ihaillen, tai vaihtoehtoisesti lähteä venematkalle. Opastettu venematka kestää noin 3 tuntia ja sen aikana saat runsaasti tietoa kaikista alueen salaisuuksista.

Kuva: spain.info

Albarracin ja Maestrazgo – kaunis ja viehättävä

Teruelissa sijaitseva Albarracín on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista, ja se on rakennettu melkein 1200 metrin korkeuteen. Kaupungin keskiaikainen arkkitehtuuri, palatseja muistuttavat talot, linna ja katedraali ovat melkoinen elämys historiasta innostuneille matkailijoille. Parin tunnin automatkan päästä löytyvät myös upeat Maestrazgon kylät ja kaupungit, kuten Mirambel ja Cantavieja kivitaloineen. Samalla matkalla näihin upeisiin kohteisiin voit yhdistää historiallisen retken sekä seikkailun, kuten vaikkapa kalliokiipeilyn merkeissä.

Kuva: spain.info

Urederra-joen turkoosit lähteet ja vesiputoukset

Urederra on Navarran yksi kauneimmista ja vähiten tunnetuista alueista. Jopa joen nimi vihjaa alueen kauneudesta, sillä baskien kielellä se tarkoittaa ”kaunista vettä”. Tämä luontokierros kulkee joen yläjuoksualueella sen turkoosinsinisten altaiden, koskien ja vesiputousten läpi, jonka vertoisia on vaikea löytää muualta Espanjasta. Lisäksi samalla matkalla voit ilmoittautua vaikkapa opastetulle kierrokselle viinitilalle nähdäksesi miten alueen kuuluisaa patxarania valmistetaan, tai vierailla Uderran juustotehtaalla.

Lähde ja pääkuva: spain.info

Liity keskusteluun