Vertaa asuntoja

Espanjan parhaat koirarannat

Espanjan parhaat koirarannat

  • 24/09/2020

Espanjassa kelit ovat lämpöisiä pitkälle syksyyn, ja monelle karvakaverille tämä voi olla tukalaa aikaa. Monet lemmikit nauttivat myös pulahduksesta viileään veteen, mutta kaikille rannoille ei koiria saa tuoda. Tässä listaus muutamista Espanjan parhaista koiraystävällisistä rannoista.

Koiran kanssa voi myös lähteä rantalomalle. Espanjassa monille rannoille ei saa tuoda koiria sakon uhalla, tosin hiljaisempina aikoina kuten talvisin ja iltaisin niitä saattaa näkyä. Koiraystävällisiä rantoja on kuitenkin alkanut ilmestymään enemmän ympäri maata, suoden myös näille perheenjäsenille mahdollisuuden mukavaan hellepäivään.

Koirarannalle mentäessä kannattaa muistaa ottaa mukaan koiran passi sekä todistus rokotteista niitä mahdollisesti kysyttäessä. Ranta tulee myös pitää yhtälailla siistinä kuten muutkin rannat, ja siivota koiran jäljet. Muista myös pakata mukaan ainakin runsaasti vettä sekä aurinkovarjo tai -suoja.

Rubina Beach, Castelló d’Empúries, Katalonia

Katalonian Playa de la Rubina oli ensimmäinen virallinen koiraranta Espanjassa. Tällä rannalla rantaviivaa löytyy 200 metrin edestä, jota koira voi juosta edes takaisin niin paljon kuin jaksaa ja leikkiä muiden karvakavereiden kanssa. Ranta on lähellä kaunista Roses kylää ja sijaitsee Aiguamolls del Empordá luonnonpuistossa, joka on upea lomakohde vaikka ilman koiraakin.

Aallokko on tällä rannalla rauhallinen, mikä on mukavampi koiralle. Päivän päätteeksi voi myös poiketa läheisen leirintäalueen ravintolaan, jonne myös otetaan vastaan koirat.

La Maza Beach, San Vicente de la Barquera, Cantabria

Tämä muutama vuosi sitten avattu ranta on nopeasti noussut yhdeksi koiraperheiden suosikeista. Myös nimellä “playa de los vagos” eli “laiskojen ranta” tunnettu ranta on 150 metriä pitkä, ja sen kultaiset hiekat ja viilentävät rauhalliset vedet toivottavat perheen nelijalkaiset tervetulleeksi.

Rantaleikkien ja pulikointien lisäksi voit samalla retkellä käydä tutustumassa myös kauniiseen San Vicente de la Barqueran kylään ja sen nähtävyyksiin, kuten Punta Silla majakkaan ja Castillo del Reyhyn.

O Espiño Beach, O Grove, Galicia

Pontevedran provinssissa pohjois-Espanjassa sijaitseva O Groven kunta on vihdoin avannut O Espiño rantansa myös koiraperheille. Ranta ei ole kovin suuri, vain 75 metriä pitkä, mutta se yhdessä 50-metrisen O Portiño koirarannan kanssa luovat mukavan alueen karvaturreille juoksennella ja leikkiä. Myös tällä rannalla aallot ovat yleensä pieniä ja rauhallisia, joten ranta soveltuu hyvin myös hieman pelokkaammille koirille.

Cobaticas Beach, Mazarrón, Murcia

Eteläisemmässä Espanjassa yksi parhaimmista koirarannoista on Murcian Mazarrón kunnasta löytyvä Cobaticas Beach. Ranta sijaitsee tunnetumpien Bolnuevo ja Percheles rantojen välissä, ja sieltä on upeat maisemat turkoosille vesille.

Rannalle voi olla hankala päästä, mutta sen takia siellä ei usein ole tungosta, ja koirilla on runsaasti tilaa juosta ja nauttia hiekka- ja vesileikeistä. Ranta on siis ideaalinen varsinkin koirille, jotka rakastavat juosta sydämensä kyllyydestä.

Agua Amarga Beach, Alicante

Aurinkoisessa Alicantessa lomaileville koiraperheille löytyy myös upea kohde Alicanten ja Urbanovan kaupunkien välistä. Agua Amarga ranta on 250 metriä pitkää rantaviivaa, jossa riittää tutkimista ja temmellettävää koirille.

Tältä rannalta löytyy muun muassa aurinkovarjoja varta vasten koirille, kuten myös aurinkotuoleja ihmisille, joten ei ole ihme, että ranta on ollut viimeisten neljän vuoden aikana yksi suosituimmista rannoista Espanjassa viettää mukavaa lomaa yhdessä perheen nelijalkaisten kanssa.

 

Lue tästä toimintaohjeita koirarannalle, sekä katso Andalusian alueen koirarannat: Koiraystävällisiä rantoja Espanjassa

Lähde: Idealista

Kuvat: Pixabay

Liity keskusteluun