Vertaa asuntoja

Espanjan sisämaan parhaat rannat

Espanjan sisämaan parhaat rannat

  • 15/07/2018

Espanjan lähes 6000 kilometrin mittainen rantaviiva ja toinen toistaan hienommat merenrantakohteet jättävät usein varjoonsa maan sisäosien uimapaikat. Rantaelämää voi Espanjassa viettää sisämaassakin ja nauttia samalla myös upeasta luonnosta.

Eltiempo nettilehden artikkelissa on nostettu esille kymmenen kaunista sisämaan rantaa, jotka löytyvät niin jokien kuin tekojärvien rannoilta. Osa kohteista on suosittuja virkistäytymispaikkoja, osa on monelle vielä tuntemattomia kesäkeitaita, joita on myös palkittu ”Blue flag” sinilipuin.

Playa de Virgen de la Nueva / San Martin de Valdeiglesias, Madrid

Madridilaiset pääsevät virkistäytymään San Juanin tekojärvellä ja nyt yksi rannoista Playa Virgen de la Nueva on saanut laaturannan merkiksi sinisen lipun. Madridin maakunnan ja Castilla y Leon maakunnan rajalla sijaitseva ranta palkittiin veden laadun, rannan turvallisuuden, ympäristön ja tiedotuksen sekä alueen ympäristöystävällisyyden ansiosta.

Playa de Virgen de la Nueva / Madrid

Playa dulce de Orellana / Orellana la Vieja, Badajoz

Extremadurassa, Badojozissa sijaitsevan Orellana de Viejan kylän oma ranta Orellana Beach tuo vesielämän sisämaahan. Tekoaltaan ranta on suosittu keskus vesiurheiluun ja myös kalastukseen. Puhtaat vedet ja koko perheen viihtyvyyden takaavat palvelut ovat tuoneet rannalle sinilipun.

Playa dulce de Orellana / Badajoz

 

Barrundia Garaio Sur y Norte / Álava

Ullíbarri-Gamboa tekoaltaan eteläinen ranta Playa de Garaio Sur kuuluu osaksi Red Natura 2000 ympäristöohjelmaa. Rantaa ympäröi 116 hehtaarin rikas luontoalue ja kohde onkin rauhallinen ja ympäristöä kunnioittava rentoutumiskohde. Yli 2 kilometrin mittainen ranta tarjoaa myös palvelut liikuntarajoitteisille.

 

Barrundia Garaio Sur y Norte / Álava

 

Playa de Landa / Arrazua-Ubarrundia, Álava

Ullíbarri-Gamboa tekoaltaan pohjoisrannalla sijaitseva Playa de Landa on muodostunut alueen vesiurheilukeskukseksi. Alueella on myös patikointireitti, joka on sopiva koko perheen ulkoiluun. Rantaelämästä voi nauttia myös luonnonpuiden varjossa. Vehreä rantakohde on helppo saavuttaa myös julkisilla kulkuvälineillä tai pyöräillen.

 

Playa fluvial A Calzada / Ponte Caldelas, Pontevedra

Pontevedran provinssilla on satoja kilometrejä merenrantaa, mutta myö sisämaassa on laadukas ranta, joka kerää kesällä noin 250 vierailijaa päivittäin. Calzada joen rannassa sijaitseva noin 500 metrin mittainen ranta on saanut sinilipun merkiksi puhtaasta vedestä ja rannan varustelutasosta. Ranta on suosittu koko perheen virkistäytymispaikka unohtamatta perheen karvakavereita, jotka myös pääsevät uimaan.

 

Salto de Bierge / Huesca

Guaran vuoriston eteläosassa sijaitsee vaikuttava uimapaikka Salto de Bierge, joka tunnetaan vesiputouksestaan. Näyttävä vierailukohde kerää uimareiden lisäksi myös melojia ja vesiurheilun harrastajia.

Salto de Bierge / Huesca

 

Embalse de Alloz / Navarra

Allozin vesivarasto Salodo joen varrella on kesäisin suosittu vierailukohde jossa myös puhaltavat surffareita suosivat tuulet. Alueella voi myös vesiurheilun lisäksi myös kalastaa ja saaliina on tarjolla karppeja tai taimenia. Lisäksi lähistöllä on lukuisia vaellusreittejä.

Embalse de Alloz / Navarra

 

Embalses de El Chorro / Málaga

Kuninkaareitistä tunnetuksi tullut El Chorron tekojärvi sijaitsee Malagan provinssissa ja on suosittu makean veden vesiurheilupaikka, missä harrastetaan melonnan lisäksi myös kiipeilyä ja varjoliitoa. Caminito del Rey vaellusreitti avattiin yleisölle vuonna 2016 ja vierailijämäärät rikkovat ennätyksiä vuosi toisensa jälkeen. Lue tästä lisää Camito del Rey reitistä.

Embalses de El Chorro / Málaga

 

Cascada de Santa Margarida / Girona

Virkistävä keidas keskellä luontoa löytyy Santa Margaridan putoukselta La Garrochan alueelta. Metsän keskeltä löytyvä putous on rauhallinen ja rentouttava luontoelämys.

Cascada de Santa Margarida / Girona

 

Puente de San Pedro / Guadalajara

Espanjan pisimmän joen Rio Tajon varrella lähellä Zaorejasin aluetta on Puente de San Pedro uima-alue, jossa voi kylpeä virkistävässä jokivedessä. Paikalle pääsee helposti autolla, mutta alue on myös suosittujen vaellus- ja pyöräilyreittien varrella.

Tiedot: eltiempo.es
Kuvat: Wikimedia

Close