Vertaa asuntoja

Espanjan suomalaisyrittäjien tapaaminen Fuengirolassa

Espanjan suomalaisyrittäjien tapaaminen Fuengirolassa

  • 07/09/2020

Yrittäjien nimikkopäivänä 5.9. pidettiin Espanjan suomalaiset yrittäjät (ESY) yhdistyksen tapaaminen ja paikalle oli saapunut noin 50 pääosin Aurinkorannikolla toimivaa suomalaisyrittäjää. Paikaksi oli valikoitunut uusi, juuri ennen Espanjan hälytystilaa avattu Paseo 100 Sport & Soul bar ravintola.

Tilaisuuden avasi ESY puheenjohtaja Kari Tiihonen sekä Irina Viitala ja Suomen Yrittäjät ry:n tervehdyksen toi Turun Yrittäjien maakunnallisen hallituksen puheenjohtaja Jari Rastas.

Näiden puheenvuorojen jälkeen päästiin nauttimaan ravintolan keittiön maukkaista antimista ja kuulemaan paikalla olleiden yrittäjien toiminnoista ja samalla monenlaisia selviytymistarinoita. Tarinoissa huomataan että suomalaisella sisulla ja periksiantamattomuudella ja myös luovuudella on iso merkitys selviytymisessä tässä hankalassa tilanteessa, jossa lähes kaikki Espanjassa toimivat suomalaisyrittäjät ovat tällä hetkellä.

Tunnelma tilaisuudessa oli positiivinen vaikka jokaista huolettaa kovasti tuleva syksy sekä talvikausi, koska ennusmerkit tällä hetkellä näyttävät turismin kannalta hyvin hiljaista talvea. Kaikkien mielestä täällä Aurinkorannikolla on kuitenkin hyvin turvallista olla, elää ja liikkua ja elämä sujuu hyvin normaalisti vaikka rajoituksia onkin.

Kaikilla suomalaisyrittäjillä on kuitenkin kova halu selviytyä tästä haastavasta ajasta ja jokainen toivoo että suomalaisturistit sekä muut matkailijat uskaltaisivat mahdollisimman pian palata takaisin tänne Espanjaan lomailemaan, asumaan ja nauttimaan elämästään täällä Euroopan parhaalla alueella. Tätä samaa toivoo toki myös kaikki muut Espanjassa toimivat yrittäjät, kansallisuudesta riippumatta.

 

Suomen Yrittäjät ry:n tervehdys:

“Yrittäjä on päivänsä ansainnut!

Täällä koti-Suomessa yrittäjät nostavat lauantaina 5.9. yrittäjän päivänä Suomen lipun salkoon. Päivä on merkitty kotimaisiin kalenteriin, ja on lupa liputtaa. Lupa liputtaa yrittäjille!

Tänä vuonna yrittäjän päivä tuntuu aivan erityiseltä.

Raskainta vuosi on ollut niille, jotka ovat sairastuneet koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ja heidän läheisilleen. Jotkut ovat myös menettaneet läheisensä.

Mutta kaikkialla maailmassa, ja erityisesti kansainvälisestä matkailusta olevilla alueilla, myös yrittäjät ovat olleet kovilla koronakriisin vuoksi.

Te tiedätte, mistä minä puhun. Täällä Suomessa vastaavassa tilanteessa ovat aivan toisenlaisessa ilmastossa elävät ja yrittävät, lappilaiset. Yritämme yrittäjäjärjestönä kovasti saada päättäjä tekemään sellaista ratkaisua, joka takaisi Lapin matkailuyrittajille mahdollisuuden yrittää ja selviytyä.

Täällä kotimaassa me yrittäjäjärjestössä teemme kaikkemme yrittäjien auttamiseksi: vaikutimme tukien ja lakimuutosten toteutukseen, komitenoimme niiden toimivuutta, vastasimme yrittäjien kysymyksiin ja tarjosimme yrittäjille ajankohtaista tietoa Kaikki koronasta yrittäjille – sivustollamme. Siitä voi olla hyötyä myös Espanjassa. Jatkamme korona työtä niin kauan kuin on tarpeen.

Teitä Aurinkorannikolla toimivia suomalaisyrittäjiä on jo satoja. Espanjan Suomalaiset Yrittäjät yhdistyskin on toiminut jo viisi vuotta.

Yhdistyksen perustaminen kertoo siitä, että olette löytäneet uuden hyvän kodin itsellenne, ehkä perheellenne ja yrityksellenne. Yhdistyksen perustaminen kertoo siitä, mitä me yrittäjät haluamme: yhteistyö, verkostoja ja vertaistukea. Nyt vaikeana aikana sitä tarvitaan vielä tavallistakin enemmän. Yrittäjien yhteys on mukavaa ilon hetkellä, mutta erityisen tärkeää se on, kun on vaikeaa. Ja kun melkein kaikilla on vaikeaa, silloin se vasta tärkeää onkin.

Haastavasta ajasta huolimatta toivoni on luovissa ja taipumattomissa yrittäjissä. Kyky muuntua ja löytää uusia polkuja, kun tie näyttää tukkoiselta – sellainen on yrittäjä.

Aivan kuten Aurinkorannikolla toimiva yrittäjä Antti Pekkarinen sanoi Yrittäjät.fi:n haastattelussa pari viikkoa sitten: Aurinkorannikko on kummallinen alue. Se tippuu nopeasti, mutta toisaalta myös nousee nopeasti.
Aurinkorannikon yrittäjä on erilainen: se ei tipu!

Hyvää yrittäjän päivää!

Jyrki Mäkynen
Puheenjohtaja
Suomen Yrittäjät”

Katso Espanjassa toimivia yrityksiä Palveluhakemistostamme.

Liity keskusteluun