Espanjan tavoitteena avata matkailua alueittain

Julkaistu: 27.05.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Kauppa-, teollisuus- ja matkailuministeri Reyes Morato kertoi tiistaina, että Espanjan tavoitteena on avautua kesällä ulkomaalaisille matkailijoille porrastetusti alueittain. Espanjalla ja Italialla on aiheesta eri näkemykset.

Suunnitelman mukaan ensi vaiheessa olisi mahdollista matkustaa niille Espanjan alueille, joissa koronatartuntatilanne sen parhaiten sallii. Käytännössä se tarkoittaisi ensi vaiheessa todennäköisesti Kanariaa, Baleaareja, Galiciaa ja Andalusiaa. Tiedot tarkentunevat lähiaikoina.

Espanjan hallitus myös ilmoitti, että maahan saapuvien matkailijoiden kahden viikon karanteenipakko päättyy 30. kesäkuuta.

Hallituksen tavoitteena on ministerin mukaan avata matkailureittejä lähtö- ja kohdemaiden välille alueittain niin, että tartuntojen mahdollisuus voitaisiin minimoida. Hallituksen suunnitelma on, että avataan vain ”varmistettuja reittejä” niiden alueiden välille, joissa tartuntatilanne on saatu aisoihin ja -tapaukset mataliksi. Siten esimerkiksi vielä heinäkuun alussa Madridista ei todennäköisesti voisi vielä matkustaa Suomeen, mutta lentoreitti Suomesta Aurinkorannikolle ja takaisin olisi mahdollisesti jo avoinna.

Reyes Moraton mukaan Espanjan hallitus lähettää asiasta virallisen pyynnön EU-komissioon kuluvan viikon aikana. Ministerin mukaan kaikkien EU-maiden avautuminen kerralla toisilleen 1. heinäkuuta ei olisi viisasta, koska tartuntatilanne vaihtelee alueittain edelleen paljon.

Espanja ja Italia erimielisiä matkailun avaamisesta

Espanja saattaa olla kuitenkin jälkijunassa, tai ainakin sen on näytettävä neuvottelutaitonsa ja puolustaa linjaansa EU:ssa voimakkaasti. Kilpailu kesämatkailumarkkinoista on kovaa eteläeurooppalaisten maiden välillä.

Italia on näet jo käynnistänyt ulkoministeri Luigi di Maion mukaan neuvottelut Brysselissä ehdottaen, että matkailu avataan kokonaan kaikkien EU-maiden välille 15. kesäkuuta alkaen, jonka pitäisi Italian mielestä olla ’eurooppalainen D-day’.

Luigi di Maio sanoi RAI:n haastattelussa tiistaina, että Italia vastustaa erillisten ja valikoitujen matkailureittien rakentamista eri alueiden välille. Ne loukkaisivat hänen mukaansa EU:n vapaan liikkumisen periaatetta. Espanjan ja Italian näkemykset matkailun avaamistavasta ja sen aikataulusta ovat siten kovastikin erilaiset.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat

Jaa:

Remontoiminen sallittu nyt myös asutuissa kiinteistöissä

Virtuaaliset menovinkit 29.5.-4.6.2020

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.