Espanjassa on maisemaköysirata, joka kestää jopa sementtiauton

Julkaistu: 18.09.2022
AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Yksi Katalonian vaikuttavimmista maisemista on nähtävissä Vall Foscan köysiradalta, joka matkaa yli kahteen kilometriin asti. Alhaalla näkyy Aigüestortes i Estany de Sant Maurici -kansallispuiston kaunis ympäristö. Kansallispuisto ja köysirata kuuluvat alueen vetovoimaisimpien nähtävyyksien joukkoon ja ne ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Aigüestortes i Estany de Sant Mauricin luonnonalue on ainoa kansallispuisto Kataloniassa ja se on pinta-alaltaan yli sata neliökilometriä. Alue on vuoristoista ja rehevää, ja maisemaa leimaavat joet, vesiputoukset, metsät ja laaksot sekä lähes kaksi sataa vuoristojärveä. Siellä sijaitsee myös Vall Foscan köysirata, joka nousee 2200 m korkeuteen. Matka kestää 14 minuuttia ja sen aikana voi nauttia kansallispuiston näkymistä lintuperspektiivistä.

Köysirata avattiin matkustajille vuonna 1989, mutta tätä aiemmin sitä käytettiin Sallenten vesivoimalaitoksen rakentamiseen. Köysiradan avulla kuljetettiin rakennusmateriaalia, joten radalla on kantokykyä 25 000 kiloon asti. Sen kyydissä on kuljetettu jopa sementtiauto yli tuhannen metrin korkeuteen.

Köysiradan läheisyydessä on mukavia vaellusreittejä. Kuva Wikimedia.
Alueella on monia vaellusreittejä

Köysiradan huipulla heti aseman lähellä ja vaikuttavan Gento-järven vieressä on baari-ravintola, joka on avoinna heinä-, elo- ja syyskuussa. Ravintolan terassin näköalapaikalta voi nauttia upeista panoraamanäkymistä laakson eteläosaan.

Huipulta lähtee myös useita vaellusreittejä, joita kulkemalla voi nähdä alueen 32 järveä. Esimerkiksi Vía Verde del Carrilet -reitti on viisi kilometriä pitkä ja se on täydellinen patikoida perheen kanssa. Muita vaihtoehtoja on kiivetä Peguera tai Montsent de Pallars -huipuille, jotka molemmat ovat lähes kolme sataa metriä korkeita tai kävellä Carros de Foc -reitti, joka kulkee kansallispuiston luonnonsuojelualueiden läpi.

Miten päästä paikan päälle?

Vall Foscan köysirata lähtee Sallenten tekojärveltä, joka on kahden tunnin matkan päässä Lleidan kaupungista C-12 tiellä. Lähtöpaikan läheisyydessä on pysäköintialue.

Lähde
20minutos.es

Jaa:

Espanjalaisen toiminimen eli autónomon maksut muuttuvat

Yrittäjän kokemuksia Espanjassa – se mikä ei tapa karaisee