Vertaa asuntoja

Espanjassa on paljastunut vedestä muinainen muistomerkki – nopeasti katsomaan 

Espanjassa on paljastunut vedestä muinainen muistomerkki – nopeasti katsomaan 

  • 02/10/2019

Espanjassa sijaitsevan Valdecañas-tekojärven pohjalta on kuivuuden seurauksena tullut esiin Dolmen de Guadalperal. Muistomerkki on harvinainen, sillä edellisen kerran muinainen se nähtiin 50 vuotta sitten.

Tutkijoiden mukaan Dolmen de Guadalperal on noin 6000 – 7000 vuotta vanha. Paikkaa kutsutaan usein Espanjan Stonehengeksi. Muistomerkki muistuttaa omalla tavallaan Stonehengea, sillä se muodostuu 150 1,8 metrin pituisista maahan pystytetystä kivestä. Tiedemiehet olettavat, että rakennelmaa käytettiin rituaalisiin tilaisuuksiin. Isoin kivi todennäköisesti osoitti pääsyn pyhään ympyrään. Tämä kivi on koristeltu toiselta puolelta ihmisen, ja toiselta puolelta käärmeen kuvalla.

”Espanjan Stonehenge” löydettiin 1920-luvulla. Ensimmäiset tieteelliset tutkimukset Dolmen de Guadalperalista tehtiin 1960-luvulla.

Tämä historiallinen muistomerkki upposi 50 vuotta sitten rakennettuun tekojärveen. Tiedemiehet ovat sitä mieltä, että muistomerkki peittyy vedellä uudelleen sadekauden myötä. Joten jos haluat nähdä tämän ainutlaatuiset paikan, kannattaa kiirehtiä. ”Pyhä ympyrä” sijaitsee Cáceresissa, Espanjan länsiosassa, Extremaduran itsehallintoalueella.

Lähde: Hoy
Kuva: Flickr

Liity keskusteluun