Vertaa asuntoja

EU:n digitaalinen koronatodistus tuo joustavuutta matkustamiseen

EU:n digitaalinen koronatodistus tuo joustavuutta matkustamiseen

  • 14/07/2021

EU-kansalaiset ja unionin alueella asuvat voivat nyt saada EU:n digitaalisen koronatodistuksen, joka kelpaa kaikissa jäsenmaissa.

EU:n koronatodistus eli kansankielellä ’koronapassi’ on todistus siitä, että henkilö on joko saanut covid-19-rokotesuojan, parantunut covid-19-taudista tai saanut covid-19-testissä negatiivisen testituloksen.

Todistuksen antamisesta vastaavat EU-maiden kansalliset viranomaiset. Sen voi antaa esimerkiksi testauskeskus tai terveysviranomainen. Virallisen todistuksen voi myös saada suoraan sähköisestä palvelusta, kuten sekä Suomessa että Espanjassa on jo käytäntönä.

Digitaalisen version voi tallentaa mobiililaitteelle matkustamista varten. Todistuksesta voi pyytää myös paperiversion. Molemmissa versioissa on olennaiset tiedot sisältävä QR-koodi ja digitaalinen allekirjoitus, joka vahvistaa todistuksen aitouden. EU-maat ovat sopineet yhteisestä mallista, jota voidaan käyttää sähköisissä ja paperiversioissa, jotta todistuksen tunnistaa helposti.

Lisätietoja: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_fi

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Artikkelikuva: Flickr / Marco Verch

Liity keskusteluun