Vertaa asuntoja

Glamping – uusi suosittu turismin muoto

Glamping – uusi suosittu turismin muoto

  • 21/08/2019

Onko käsite glamping jo tuttu? Ilmaisu tulee sanojen glamour ja camping yhdistelmästä ja se tarkoittaa uutta matkailumuotoa, jossa yhdistyvät luksus ja luonnossa retkeily. Tämä moderni turistisuuntaus on saanut alkunsa uuden matkaajasukupolven myötä. Moni haluaa retkeillä luonnossa, mutta ei ole valmis luopumaan nykyajan mukavuuksista. Näille reissaajille on tarjolla suuren suosion saavuttanut glamping, joka yhdistää nämä kaksi asiaa.

Espanja on monenlaisten maisemien maa – täällä on rantoja ja vuoristoja, metsiä ja laaksoja, merta ja kallioita.

Glampingin ansiosta matkustajat voivat tutkia villimpiä ja syrjäisempiäkin luonnon kolkkia, majaillen mitä kiinnostavimmissa paikoissa – aina luolista puihin rakennettuihin taloihin.

Kuplatalo, Castilla la Mancha

Voisitko kuvitella miltä tuntuu nukkua ”kuplassa”, jossa on läpinäkyvä katto? Kuvittele vielä se, että itse kupla sijaitsee loppumattoman isolla pellolla. Yö tuhansine tähtineen – mikä voi olla romanttisempaa! Tällaisen ikimuistoisen kokemuksen tarjoaa asiakkailleen Miluna Open Nature Rooms. Glamping tarjoaa juuri tämän tyyppisiä kokemuksia:  voit jäädä koskemattoman luonnon keskelle ja samalla nautit kaikista nykyaikaisen hotellin mukavuuksista. Kuplan katto antaa mahdollisuuden katsoa tähtiä, auringonnousua ja -laskua omassa sängyssä makoillen.

Jos olet tutkijatyyppiä voit tutustua kuplassa sijaitsevaan kirjallisuuteen, joka kertoo planeetoista ja avaruudesta ja voit myös käyttää teleskooppia. Ilmainen nettiyhteys, ilmastointi, suihkuhuone – kuplassa on huomioitu kaikki mahdollinen, jotta nauttisit lomastasi.

Puumaja, Baskimaa

Oliko sinulla pienenä puumaja tai ehkä unelmoit siitä, mutta unelmasi ei koskaan toteutunut? Nyt on oiva mahdollisuus palata lapsuuteen ja nauttia Baskimaan metsän kauneudesta Cabañas de los arboles puumajoissa.

Majat on rakennettu puihin lähes seitsemäntoista metriin korkeuteen ja varustettu niin, että vierailijat voisivat nauttia luonnon hiljaisuudesta ja kasvillisuudesta sekä omasta rauhasta.

Talo luolassa, Navarra

Jos haluat viettää lomasi luolassa kuten oikea luolaihminen valitse luolahotelli Cuevas de Bardenas, joka sijaitsee Navarrassa. Et kuitenkaan pääse villiintymään täysin näissä luolissa, sillä niissäkin on glampingin tapaan kaikki nykyajan mukavuudet täysin varustellusta keittiöstä ilmastointiin ja internetiin. Lisäksi luolamiehenä sinulla on käytössä Cuevas de Bardenasin iso parkkialue.

Kuvat: Flickr, www.miluna.es, www.bardeneras.com, https://cabanitasdelbosque.com/es

Liity keskusteluun