Vertaa asuntoja

Halaa merta!

Halaa merta!

  • 28/06/2018

Marbellan Faron rannalle kokoontui kesäkuisena lauantaina joukko meren ystäviä: sukeltajia, surffareita, ”suppaajia”, melojia ja veneilijöitä. Tapahtumalla muistutettiin, kuinka tärkeää merten ja rantojen puhtaudesta huolehtiminen on.

Merten ystävät muodostivat veteen suuren piirin ”merta halaamaan”. Equilibrio Marino -yhdistyksen yhdessä Marbellan kaupungin kanssa järjestämä tapahtuma kampanjoi puhtaampien vesien puolesta ja meren eläimistöstä ja kasvistosta välittämisestä. Puhdas vesi lisää alueen turismia ja takaa myös merestä pyydystettävän ravinnon laadun säilymisen.

Lapset pääsivät tutustumaan meren elämään työpajojen kautta.
Lapset pääsivät tutustumaan meren elämään työpajojen kautta.

Päivä sisälsi ajatuksia herättäviä työpajoja lapsille sekä rantojen ja veden siivoamista. Sukeltajat puhdistivat pohjaa, veneilijät ja surffarit veden pintaa ja muut rantaa. Roskaa kerättiin hiekalta ja vedestä yhteensä yli 300 kiloa.

Yhdeltätoista aamupäivällä osallistujat kerääntyivät veneineen, surffilautoineen ja sukellusvälineineen veteen ja muodostivat ringin. Piiri symboloi heidän lupaustaan puolustaa merta ja kunnioittaa luontoa harrastuksissaan.

Marbellan Faron rannalta ja merestä kerättiin lyhyessä aikaa yli 300 kiloa roskia.
Marbellan Faron rannalta ja merestä kerättiin lyhyessä aikaa yli 300 kiloa roskia.

Tavoitteisiin pitkä matka

YK:n biodiversiteettisopimuksen huomioiden Euroopan Unioni on ottanut tavoitteekseen suojella kymmenen prosenttia mantereen rannikkoalueista vuoteen 2020 mennessä. Espanjassa ollaan jälkijunassa tavoitteiden kanssa ja Equilibrio Marino on eräs asian puolesta taisteleva yhteisö.

Yhdistys tulee järjestämään Unidos por el mar -tapahtumia muillakin Costa del Solin paikkakunnilla. Manilvassa kokoonnutaan 30. kesäkuuta ja järjestelyt on käynnistetty myös Fuengirolan ja Rincón de la Victorian tapahtumien osalta. “Si amas el mar, participa”, houkutellaan kaikkia mukaan toimimaan hyvän asian puolesta.

”Jos rakastat merta, osallistu.”

Seuraa yhdistyksen uutisointia heidän Facebook-profiilissaan: EquilibrioMarino. Lisätietoa toiminnasta saa myös verkkosivuilta www.equilibriomarino.com.

Valmisteilla on upea dokumentti tärkeästä projektista. Katso vajaan neljän minuutin mittainen traileri!

Close