Vertaa asuntoja

Hippien koti kaupan ennätyshintaan

Hippien koti kaupan ennätyshintaan

  • 15/11/2012

Maailman kallein rivitalo on myytävänä Lontooon keskustassa. Buckinghamin palatsin naapurissa sijaitseva asunto on kaupan 125 miljoonan euron hinnalla. (100 miljoonaa puntaa).

Kuninkaallisen puiston Regent’s Parkin ympäristössä sijaitseva rivitalohuoneisto ”One Cornwall Terrace” on seitsemän makuuhuoneen ja 11 salongin luksusasunto. Oman puiston, yhdeksän kylpyhuoneen, saunan ja kuntosalin lisäksi asuntoon kuuluu autotalli johon mahtuu reilusti kaksi limusiinia. 1800 luvulla rakennettu palatsi on täysin modernisoitu ja katetun uima-altaan lisäksi rakennuksessa on muun muassa ipadin avulla kontrolloitava valaistusjärjestelmä.

Palatsi rakennettiin vuonna 1820 arkkitehti Decimus Burtonin toimesta. Työn valvojana oli John Nash, Buckinghamin palatsin rakentaja. Palatsi oli 1850-1970 välisenä aikana Uuden Seelannin edustajan virallinen asunto ja paikka oli kuuluisa lähetystön ja kuninkaallisten juhlista. Vuonna 1975 rakennus oli tyhjillään ja sai asukkaikseen hippikommuunin. Kun asunto tyhjennettiin valtaajistaan jäi se yrityksen British Land omistukseen.

Viimeisten vuosien aikana historiallisen rakennuksen omistajat ovat vaihtuneet ja tänä päivänä kiinteistö on myynnissä ennätyshintaan.

Tiedot: idealista.com