Vertaa asuntoja

Joulupostilla jo kiire

Joulupostilla jo kiire

  • 03/12/2018

Haluatko muistaa ystäviä joulutervehdyksellä Espanjasta? Kannattaa pistää töpinäksi, muistuttavat paikallisen postin työntekijät. Joulun alla lähetysajat tuplaantuvat.

Sähköisen viestinnän, videoiden ja viestien aikana on joulukuu aika, jolloin postilaatikkoon kurkistaa tiheämmin kuin normaalisti. Joulukortit ja -tervehdykset ilostuttavat joulun odotusta ja muistuttavat ystävistä.

Pieni tervehdys Espanjasta lähetettynä voi olla Suomen sukulaisille tärkeämpi kuin Whatsappiin ja Instagramiin liitetyt tervehdysviestit. Korttiin kirjaillut tervehdyssanat ja vaikkapa perheen nuorimman omakätinen nimikirjoitus kertovat ennen kaikkea siitä, että vastaanottajaa on ajateltu. Ja tämä jos mikä on joulunajan tärkeintä antia.

Lähetysajat tuplaantuvat joulun alla

Espanjan postin, Correos, asiakaspalvelu vastasi kyselyyn, milloin olisi viimeiset hetket lähettää joulutervehdys Suomeen automaattisella tiedotuksella: “Postin lähetysaika Suomeen on 4-9 vrk”. Muuta virallista kommenttia joulupostin aikatauluun ei irronnut.

Käytännön tietoa löytyi kuitenkin postitoimiston työntekijöiltä, joilla oli aiheeseen selkeä näkemys. Joulunaikana lähetykset ruuhkautuvat ja lähetysajat käytännössä tuplaantuvat.

Tämä tarkoittaa sitä, että nyt on jo kiire laittaa joulutervehdykset ja -paketit postiin. Pakettien toimitusaika on normaalisti noin kahdeksan päivää. Joulun alla tämä tarkoittaa, että paketti päätyy vastaanottajalle noin 15 päivässä. Korteilla lähetysaika on hieman lyhyempi.

Joulukuu on tunnetusti kiireistä aikaa ja jos tervehdysten lähettäminen jää viime tippaan on hyvä vinkki ottaa käyttöön aikalisä, eli toivottaa joulutervehdyksessä samalla myös hyvää Itämaantietäjien päivää! Sitähän vietetään vasta 6.1. eli posti varmastikin löytää perille sitä ennen.

Liity keskusteluun