Vertaa asuntoja

Kaikille mahdollisuus harrastamiseen – välinekeräys onnistui!

Kaikille mahdollisuus harrastamiseen – välinekeräys onnistui!

  • 17/02/2020

Fuengirola Lionsin ja TUTORSin yhdessä järjestämä välinekeräys onnistui yli odotusten. Keräyksen tuotolla voidaan hankkia luistimia, mailoja ja kypäriä 30 pelaajalle!

Fuengirola Lionsin ja TUTORSin katulätkä -projektin käyntiin polkaisema välinekeräys sai hyvän vastaanoton. Keräyksen tavoitteena oli hankkia luistimia, mailoja ja kypäriä, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus harrastaa. Koko idean takana oli Seppo Pennanen, joka on jo Suomessa kerännyt lukuisiin hyväntekeväisyysprojekteihin varoja.

Katulätkän pelaajia ja keskellä Seppo Pennanen sekä vieressä oikealla kyykyssä Filip Bovin.

Pelaamiseen kaukalossa ja kadulla

Varoja kerättiin sekä rullakiekon että katulätkän harrastamiseen. Filip Bovin aloitti katulätkä -projektin vetämisen Fuengirolassa vajaa vuosi sitten ja laji onkin kiinnostanut kaiken ikäisiä pelaajia monesta kansallisuudesta. -Katulätkä on nimenomaan sitä matalan kynnyksen toimintaa, sillä siihen on jokaisen halukkaan helppo tulla mukaan. Meillä on kentän laidalla varusteita lainaksi ja osallistuminen ei maksa mitään.

Koko kylän lapset

-Aloitimme kuukauden mittaisen keräyksen tammikuun 15. päivänä ja keräystahti vielä kiihtyi näin ystävänpäiväviikolla, kertoo rullakiekkoseuran perustaja ja väsymätön puuhamies Jari Nyman.

Jari Nyman esittelemässä rullakiekkoa Sunny View koululla.

Tarve seurojen välinevaraston kasvattamisesta nousi esille, kun lajien pariin haluavien lasten nuorten harrastusinto kaatui välineiden puutteeseen.

-Perheillä ei ole varaa välinehankintoihin ja kun voimme tarjota pelaajille välineet, saamme matalan kynnyksen aloittamiselle ja mahdollisuuden pelikipinän syttymiseen kaikille.

Välineitä tullaan käyttämään myös Aurinkorannikolla paikallisiin kouluihin tehtävissä vierailuissa, kertoo Filip Bovin. -Näin mahdollisimman moni saa kokeilla näitä lajeja.

Keräyksen tavoite oli varusteet 30 pelaajalle

Keräyksen tavoitteena oli saada kerättyä välinehankintoja varten noin 5000 euroa.

-Tarkkaa summaa ei vielä tiedetä, mutta sen verran osaamme jo sanoa, että tavoite jopa ylittyi, Nyman iloitsee. Keräyksen tuotto käytetään lyhentämättömänä välinehankintoihin ja näin voidaan taata peli-iloa kymmenille uusille harrastajille.

-Rullakiekko ja katulätkä tuovat lapsille ja nuorille paljon enemmän kuin liikuntaharrastuksen, Nyman korostaa. Harrastuksen myötä kasvaa myös kaveripiiri ja säännölliset treenit tuovat nuorelle vastuuntuntoa ja kurinalaisuutta.

Moni vanhemmista iloitsee myös siitä, että lapsi lähtee mieluummin treeneihin kuin avaa pelikonsolin!

Keräysaloitetta tuki myös suomalainen Icehearts hanke, joka tekee lastensuojelutyötä joukkueurheilun avulla.  Hanke on tehnyt näkyväksi sen, kuinka urheilun myötä vähennetään syrjäytymisriskiä.

-Tulokset, joita nuorten harrastustoimintaa kehittämällä on saatu aikaan, ovat aivan loistavia. Icehearts ohjelma on kehitetty erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aktivoimiseksi ja tämän työn arvioidaan säästävän miljoonia koska nuoret kasvavat vastuulliseen elämään eivätkä tarvitse tukitoimia, joita muutoin ehkä olisivat tarvinneet, Nyman listaa.

Keräyksen järjestäjät kiittävät kaikkia keräykseen osallistuneita ja muistuttavat, että vaikka lahjoitusaika meni jo umpeen, voi aina kantaa kortensa kekoon monella tapaa! Vaikkapa käymällä katsomassa turnauksia!

Lue lisää katulätkästä: espanja.com/uusimmat/katulatka-ei-ole-totista-touhua/

Kuvat: Felix Alcalá /Fuengirola Lions ja TUTORS

*****

Artikkelia päivitetty 17.2.20 klo 20.40 keräyksen järjestäneiden tahojen osalta ja artikkeliin on liitetty kuvia katulätkästä.

Liity keskusteluun