Vertaa asuntoja

Kaksi ostajakuntaa venäläiset ja kiinalaiset

  • 22/11/2012

Espanjan asuntomarkkinoiden moottoreiksi etsitään ostajia kiinalaisista ja venäläisistä. Ostajat ovat kiinnostuneita hyvin erilaisista kiinteistöistä, kiinalaiset valitsevat ostokohteet kaupungeista ja venäläisiä kiinnostavat ranta-alueet.

Vaikka kiinalaiset ja venäläiset edustavat tällä hetkellä vain 4,1% Espanjassa asuvista ulkomaalaisista uskovat päättäjät kansallisuuksien osuuden ja merkittävyyden kasvavan lähiaikoina.

Tilastokeskuksen mukaan maassa asuu 175 813 kiinalaista ja 57 272 venäläistä (INE 1.1.2012). Suurin osa kiinalaisista asuu suurissa kaupungeissa, kun taas venäläisten asunnot löytyvät rannikkoalueilta. Hallitus uskoo erityisesti venäläisten ostajien olevan tärkeässä roolissa asuntostockin keventämisessä. Esimerkiksi vuonna 2011 venäläisostajat hankkivat omistukseensa 1645 asuntoa. Luku vastaa 7,86% kaikista ulkomaalaisostoista. Suurempia ostajaryhmiä olivat vain britit, ranskalaiset sekä saksalaiset.

Venäläisten ostamista asunnoista 56% oli uudiskohteita ja kooltaan ne olivat keskimäärin yli 100m2. Kiinalaiset puolestaan hankkivat omistukseensa yleensä vanhoja kohteita jotka ovat kooltaan 60-80m2.

Tiedot: El Mundo