Vertaa asuntoja

Karanteenisuositukset tiukkenivat Suomessa

Karanteenisuositukset tiukkenivat Suomessa

  • 09/08/2020

THL on tiukentanut vapaaehtoisen karanteenin suosituksia. Nyt ei ole asiaa töihin, kouluun eikä tarhaan Espanjasta saapuvilla. Negatiivinen testitulos ei poista karanteenia. Karanteeniin voidaan nyt myös määrätä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti, että koska ihmiset eivät ole noudattaneet karanteenisuosituksia, niin niitä joudutaan nyt tiukentamaan. He ovat selventäneet, että vain todella välttämätön liikkuminen kodin ulkopuolella on sallittua 14 vrk ajan matkustusrajoitusmaasta tulevilla. Välttämättömäksi liikkumiseksi  lasketaan lääkärissäkäynti. Työ, koulu, tarha, harrastukset ja ostokset eivät kuulu listaan. Myöskään välilaskun ”turvallisen maan” kautta Suomeen saapuminen ei poista karanteenia.

Jos selviää, että karanteeni suositusta ei noudateta, niin nyt siihen voidaan myös määrätä.

Huom! Karanteenisuositus on voimassa, vaikka kävisit koronatestissä ja se olisi negatiivinen. Negatiivinen testitulos ei sulje pois sitä, että tartunta on itämässä.

Ajankohtainen tieto maista, joista saapuessa karanteenisuositus on voimassa, kannattaa tarkistaa aina THL: sivuilta.

Tässä THL:n suositukset

  • Suositeltavaa on, että muiden tartuntariskiä vähentääksesi et mene työpaikalle tai muualle kodin ulkopuolelle, vaan pysyisit kotona omaehtoisen karanteenin aikana. Sovi työnantajasi kanssa toimintatavoista kahden viikon ajan matkalta paluusi jälkeen.
  • Välttämätön liikkuminen on mahdollista. Välttämätöntä liikkumista on esimerkiksi lääkärissä käynti, riittävät turvavälit huomioiden. Harrastuksissa käynti ei ole välttämätöntä liikkumista.
  • Suositellaan, että omaehtoisessa karanteenissa oleva lapsi ei osallistu varhaiskasvatukseen.
  • Myös perusopetuksessa olevan lapsen kohdalla suositellaan kotiin jäämistä ja sopimista opetuksen järjestäjän kanssa erityisistä opetusjärjestelyistä.
  • Vältä julkisen liikenteen käyttämistä.

Lähde: THL

Liity keskusteluun