Kataloniassa uhkaa uusi karanteeni

Julkaistu: 18.07.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Kataloniassa tartuntojen määrä kasvanut niin paljon, että Barcelonan metropolialueen asukkaita on kehotettu liikkumaan julkisilla alueilla mahdollisimman vähän ja pysyttelemään kotona. Ellei tämä tehoa edessä saattaa olla uusi karanteeni.

Katalonian aluehallinto antoi perjantaina ja lauantaina uusia koronasuosituksia. Yhteensä 2,8 miljoonaa asukasta kolmessatoista kaupungissa ja kunnassa koskevan suositusten taustalla on koronatartuntatapausten voimakas lisääntyminen Kataloniassa. Erityisesti nuorison keskuudessa on todettu nyt aiempaa enemmän tartuntoja, sillä kokoontumiset ovat lisääntyneet ja turvaetäisyyksistä ei ole huolehdittu. Heissä on ollut oireettomia, jotka ovat levittäneet virusta tietämättään. Näin on tapahtunut esimerkiksi Zaragosassa.

Myös muualla Espanjassa, erityisesti Aragonin maakunnassa, tautipesäkkeiden määrä on ollut viime päivinä nousussa huolestuttavasti. Perjantaina rekisteröitiin koko maassa 628 uutta koronatartuntaa, joka on korkein luku toukokuun jälkeen. Viime torstaina espanjalaissairaaloiden teho-osastoilla oli yhteensä 135 koronapotilasta.

Takaisin karanteeniin

Myös matkustamista lähialueille on kehotettu välttämään. Mikäli tartuntatilanne ei korjaannu lähiaikoina Kataloniassa, aluehallinnon pääepidemologi Jacobo Medioroxin mukaan maakunnassa on todennäköisesti palattava yleiseen pakkokaranteeniin poikkeustila-asetuksella kahden viikon sisällä.

Ranskan pääministeri on sanonut tänään, että aikoo keskustella Espanjan hallinnon edustajien kanssa Katalonian ja Ranskan rajan väliaikaisesta sulkemisesta Katalonian pandemiatilanteen vuoksi.

Hengityssuojan käyttö on pakollista julkisilla paikoilla ja yhteistiloissa lähes koko maassa. Ainoastaan Madridin seudulla ja Kanarian saarilla ei ole vielä tehty päätöstä laajennetusta käyttöpakosta.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Kuva: Flickr

Jaa:

10 asiaa mitä tulee ottaa huomioon ennen muuttoa Espanjaan

Uutiskirje Heinä 02/20

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.