Vertaa asuntoja

Käytettyjen asuntojen hinnat nousseet neljän vuoden aikana

Käytettyjen asuntojen hinnat nousseet neljän vuoden aikana

  • 09/09/2020

Käytettyjen eli vanhojen asuntojen hinnat ovat Espanjassa nyt keskimäärin viisitoista prosenttia korkeampia kesäkuuhun 2015 verrattuna. Tänä vuonna hinnat ovat laskeneet loivasti koronaviruksen vuoksi. Lue, millä alueilla hinnat ovat nousseet eniten.

Fotocasa-kiinteistöportaalin tekemästä Variación acumulativa de la vivienda en España -hintakehitystutkimuksesta käy ilmi, että käytettyjen asuntojen hinnat ovat kohonneet eniten Baleaareilla (48%), Madridin seudulla (37%), Kanarialla (37%), Kataloniassa (19%), Andalusiassa (16%) ja Valencian maakunnassa (11%). Muualla hintojen nousu on ollut hyvin maltillista eli alle neljä prosenttia. Joillakin alueilla, kuten Murciassa, asuntojen hinnat ovat laskeneet 0,8–2,6 prosenttia.

Kaupungeissa kovimmat nousut Fotocasa on tilastoinut Palma de Mallorcalla (58%), Málagassa (48%), Madridissa (43%), Barcelonassa (35%), Las Palmasissa (35%), San Sebastiánissa (34%), Geronassa (31%), Valenciassa (30%), Cádizissa (24%) ja Sevillassa (20%).

Fotocasan Anaïs López toteaa raporttijulkaisussa, että vanhojen asuntojen hintojen nousu pysähtyi Espanjassa viime vuoden lopulla lähes neljä vuotta kestäneen yhtäjaksoisen kohoamisen jälkeen. Koronapandemian aikana lasku on jatkunut, mutta vain loivasti.

”Hinnat ovat tänä vuonna jatkaneet hienoista laskua. Ei ole kuitenkaan odotettavissa, että keskihinnat putoaisivat merkittävästi, koska edelleenkin käytettyjen asuntojen hinnat ovat keskimäärin 40 prosenttia alemmalla tasolla vuoden 2007 huippuarvoihin verrattuna”, Anaïs López arvioi.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: www.fotocasa.es

Liity keskusteluun