Vertaa asuntoja

Kesän ykköskarkelot Málagassa

Kesän ykköskarkelot Málagassa

  • 02/08/2018

Feria de Málaga on Andalusian kesän odotetuimpia tapahtumia. Yhdeksänpäiväiset juhlat keskittyvät päivisin kaupungin keskustaan ja iltaisin feria-alueelle. Vanhan kaupunginosan Feria de Día päättyy joka päivä virallisesti kello 18:00, minkä jälkeen juhlakansa lipuu kaupungin laitamilla sijaitsevalle ”recinto ferialille”. Siellä lauletaan ja tanssitaan pikkutunneille saakka. Málagan ferioita vietetään tänä kesänä 11.–19. elokuuta.

Feria de Málagaan otetaan varaslähtö aattoiltana eli perjantaina 10. elokuuta. Tuolloin on luvassa Noche de los Fuegos, sen jokavuotiset rituaalit ja avajaisjuhla. Illan ykkösesiintyjä on menestynyt oman kaupungin yhtye, Efecto Mariposa, jonka musiikki raikaa La Malaguetan rannalla heti avajaispuheen ja perinteisen ilotulituksen jälkeen. Puheenpitäjä eli ”pregón” on tänä vuonna kirjailija ja toimittaja Pablo Aranda.

Vuorokauden vaihtuessa perjantain ja lauantain välisenä yönä avajaisjuhlat huipentuvat ilotulitukseen ja Efecto Mariposan konserttiin La Malaguetan rannalla.

Puolilta öin alkavaa, näyttävää ilotulitusta seurataan kaupungissa Gibralfaron näköalatasanteilta, kattoterasseilta, hiekkarannoilta, satamasta ja muilta hyvän näkyvyyden omaavilta paikoilta. Málagan katedraali tarjoaa mahdollisuuden ihailla ilotulitusta myös tuomiokirkon katolta. Opastettu kierros alkaa kello 23:00 ja ”yksikätisen” katolle mahtuu vähän reilut sata henkeä. Elämyksellä on hintaa 25 euroa ja lippuja myydään katedraalin omilla verkkosivuilla. Yksi henkiö saa ostaa pääsylippuja korkeintaan kaksi kappaletta.

Perinteistä ja uutta ohjelmaa

Málagan kaupunki järjestää yhdeksän päivän aikana yli 300 maksutonta tapahtumaa asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaikille avoimia ja maksuttomia konsertteja järjestetään päivien mittaan Constituciónin, Mercedin, Mitjanan, Las Floresin, del Obispon ja San Pedro Alcántaran aukioilla kello 13:00–18:00.

Uusista ohjelmanumeroista odotetuimpiin kuuluu ”video-mapping” ennen feria-alueen juhlavalaistuksen sytyttämistä ja avaamista lauantaina 11.8. kello 21:00. Audiovisuaalisessa spektaakkelissa heijastetaan katsojille kuvia auringonnousuista ja -laskuista sekä otoksia edellisten vuosien feriahumusta.

Sunnuntaina 12.8. Auditorio Municipalissa muistetaan 12.8. marraskuussa 2017 menehtynyttä malagalaista humoristia, koomikkoa ja flamencolaulajaa: Josefa García Gómezia alias “Chiquito de la Calzadaa“. Lavalle nousee useita paikallisia kolleegoita ja luvassa on varmasti hauska tapahtuma rakastetun kaupungin asukkaan muistolle.

Flamencoa tanssitaan kaupungissa aamusta iltaan.

Aikuisille ja lapsille

Kaupungin auditoriossa konsertoivat muiden joukossa Niña Pastori, Merche, Marta Sánchez, El Arrebato, Siempre Así sekä Efecto Pasillo. Ennen jokaista pääesiintyjää nähdään paikallisten tanssikoulujen esityksiä ja konsertin päätyttyä jonkun paikallisen muusikon esiintyminen.

Ympäri kaupunkia nähdään myös upeita flamencoesityksiä, hevosnäytöksiä, härkätaisteluita ja kulkueita. Calle Lariosille pystytetään lava, jolla nähdään kansanperinteitä edustavia esityksiä kuoroista tanssiryhmiin joka päivä kello 13:00–17:00.

Lapsille järjestetään ohjelmaa ja aktiviteetteja päivittäin C/Alcazabillalla kello 12:00–15:30 sekä feria-alueen Caseta Municipal Infantilissa kello 21:30 alkaen – kyllä, lapsille ja puoli kymmenen jälkeen illalla. Feriat ovat Espanjassa koko perheen juhla ja jälkeläiset kulkevat mukana humussa usein yöhän saakka.

Málagan kesän 2018 ferioiden teema on “Sueño de una Feria de verano”.

#FeriaMLG

Juhlat päättyvät sunnuntaina 19.8. eli saman päivämääränä kuin katoliset kuninkaat valloittivat Málagan kaupungin takaisin itselleen vuonna 1487, mitä yli viikon kestävällä juhlinnalla halutaankin muistaa ja kunnioittaa.

Lisätietoja ferioista ja päivien ohjelmasta löytyy kaikilta tapahtuman virallisilta sivuilta:

Facebook: www.facebook.com/feriamalaga

Twitter: www.twitter.com/feria_malaga

Instagram: www.instagram.com/feriamalaga/

Web: feria.malaga.eu/

Ja muista juhlapäivien virallinen hashtag: #FeriaMLG

Close