Vertaa asuntoja

Koiraystävällisiä rantoja Espanjassa

Koiraystävällisiä rantoja Espanjassa

  • 20/06/2018

Helteisellä kelillä kaipaavat lemmikitkin viilennystä. Koiraystävällisiä rantoja löytyy joka puolelta Espanjan.

Espanjalaisissa perheissä on yhä useammin koira lemmikkinä ja ennen kaikkea perheenjäsenenä. Karvaiselle kaverille halutaan tarjota myös rantaelämää ja tämä tarve on huomattu myös kuntien taholla. Vielä muutama vuosi sitten koirarannat olivat tuntemattomia, mutta tänä päivänä listaus Espanjan koirarannoista on jo mallikas.

Katso tästä linkistä lähin koirarantasi

Andalusian alueella on listattu 10 koirarantaa, ja pelkästään Malagan alueelta löytyy 6 koirille pyhitettyä rantakaistaletta. Esimerkiksi Torre del Marin koiraranta on arvioitu yhdeksi Andalusian parhaista rannoista.
Myös Málagan kaupungin ranta Arroyo Totalán, Fuengirola Playa Castillo, Casares del Marin Pierda Paloma -ranta sekä Marbellasta löytyvät kaksi koirarantaa El Pinillo ja Ventura del Mar tarjoavat karvaisille ystäville rantaelämää.

Näin koirasi nauttii rantapäivästä

Koiran rantapäivään kannattaa varautua samoin kuin omaankin, eli veden juontia ei saa unohtaa. Koirat voivat saada auringonpistoksen samoin kuin ihmisetkin ja vauhdikkaat rantaleikit vievät energiaa. Koiran tulee päästä päivän aikana varjoon ja tarjolla tulee olla raikasta vettä. Meriveden juominen saa aikaan koiralle huonon olon, joka voi johtaa ripulointiin tai oksentamiseen.

Moni koira juoksee suoraan mereen ja nauttii uimisesta. Koiran uimarannan tulee olla matala, jotta se pääsee helposti rantaan, kun voimat ehtyvät. Huomioi myös meren aallokko. Voimakkaalla merenkäynnillä koiraa ei saa päästää uimaan, punainen lippu rannalla koskee myös lemmikkejä.

Koiran iho voi palaa erityisesti, jos karva on lyhyt ja koiran iho on vaalea. Paras suoja on välttää päivän kuumimmat tunnit ja muistaa, että myös koiralle voi laittaa ihoa kosteuttavaa rasvaa. Samoin kuin kuuma asfaltti myös kuuma hiekka polttaa tassuja.

Omistajan vastuulla

Koirarannoilla on koira aina omistajansa vastuulla. Koirat tulee pitää kontrollissa ja mukana tulee olla koiran rokotustiedot. Muita rannalla olijoita tulee kunnioittaa ja omistaja korjaa aina kaikki koiran jätökset sekä huolehtii, että ranta jää siistiin kuntoon. Huomioi, että ranta on koiraystävällinen. Jos rannassa on kielto koirille, kannattaa ohjetta kunnioittaa. Sakko koiran tuomisesta kielletylle ranta-alueelle vaihtelee 90 eurosta aina 3000 euroon asti.

Lue tästä aiempi koira-artikkeli Málagan ja Fuengirolan rannoista.

Tiedot: idealista.com, SurinEnglish

Close