Vertaa asuntoja

Korona koettelee Espanjan taloutta

Korona koettelee Espanjan taloutta

  • 11/08/2020

Viikon alussa julkistetun arvion mukaan koronapandemia koettelee OECD:n eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön kehittyneistä jäsenmaista Espanjan taloutta eniten. Rannoilla on tilaa tänä kesänä.

Kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen bruttokansantuotteen (bkt) lasku 18,5 prosentilla oli jo suurin vertailumaista. Lisäksi OECD:n mukaan Espanjan talous ei ole toistaiseksi osoittanut minkäänlaisia virkistymisen merkkejä, toisin kuin monissa muissa Euroopan maassa on jo tapahtunut ensimmäisen korona-aallon jälkeen.

Euroopan maista ainoastaan Espanjan, Slovenian ja Slovakian talouskehitys oli negatiivinen heinäkuussa, kun muissa maissa talous oli jo kääntynyt nousuun ainakin väliaikaisesti.

OECD:n mukaan Espanjan bkt pienenee tänä vuonna 11,1–14,4 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Se on euromääräisesti suuruudeltaan samaa luokkaa kuin Espanjalle myönnetty 140 miljardin osuus korona-apupaketista, joka on 11,3 prosenttia Espanjan viime vuoden bruttokansantuotteesta.

Espanjan kansantalous on kärsinyt viime aikoina erityisesti matkailuvirtojen tyrehtymisestä. Kuten pääkuvassa näkyy rannoilla on tänä kesänä tilaa. Myös esimerkiksi vahvan autoteollisuussektorin menekkivaikeudet vaikuttavat.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: OECD, ABC, El Economista

Liity keskusteluun