Koronapassi hyväksytään Suomeen matkustettaessa

Julkaistu: 26.07.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Suomeen voi matkustaa Espanjasta 26. heinäkuuta alkaen ilman koronatestitodistusta esittämällä virallisen todistuksen eli ’koronapassin’ joko sairastetusta koronavirustaudista tai täydestä koronarokotesarjasta.

Todistus täydestä rokotesarjasta hyväksytään, jos rokotesarja on annettu Suomessa hyväksytyillä rokote­valmisteilla ja viimeisestä rokotus­annoksesta on kulunut vähintään 14 vuorokautta.

Sama 14 vuorokauden sääntö koskee myös esimerkiksi Kanariansaarille Manner-Espanjasta matkustavia henkilöitä.

Jos Suomeen saapuvalta löytyy ehdot täyttävä todistus rokotesarjasta tai sairastetusta taudista, hänellä ei ole Suomeen tullessaan muita terveysturvallisuuteen liittyviä velvollisuuksia, ilmenee Valtioneuvoston 22. heinäkuuta tekemistä päivityksistä asetukseen, jolla pyritään ehkäisemään ulkomailta saapuvien koronatartuntojen leviämistä Suomeen.

Muiden Espanjasta Suomeen matkustavien henkilöiden tulee esittää todistus ennen maahan saapumista tehdystä negatiivisesta koronavirustestistä tai todistus vähintään 14 vuorokautta ennen maahan saapumista saadusta ensimmäisestä rokoteannoksesta. Molemmissa edellä mainituissa tapauksissa henkilön tulee lisäksi käydä testissä 3–5 vuorokauden kuluttua maahan saapumisestaan. Kontakteja tulee välttää ja pysytellä Suomessa kotona tai majapaikassa, kunnes negatiivinen tulos on varmistunut.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Suomen sosiaali- ja terveysministeriö, kuva: pixabay

Jaa:

Aurinkorannikolla helteinen viikonloppu

Madridiin kaupungin ensimmäinen UNESCO maailmanperintökohde

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.