Vertaa asuntoja

Koronatestejä saa nyt myös apteekeista

Koronatestejä saa nyt myös apteekeista

  • 22/07/2021

Espanjassa voi nyt vaikkapa kotioloissa tehdä Covid19-koronatestin – PCR-testiä lukuunottamatta – apteekeista saatavilla testipaketeilla. Ilman reseptiä saatavan antigeeni- tai vasta-ainetestin hinta on maan terveysministeriön mukaan 6–12 euroa.

Koronatestin voi siis ostaa mukaan muualla tehtäväksi eli testiä ei tarvitse tehdä apteekissa, josta testipaketti on hankittu.

Positiivisen testituloksen ilmoittaminen tai ilmoittamatta jättäminen jää siten asianomaisen vastuulle, mikä on jakanut asiantuntijoiden mielipiteet yksityistestien mahdollistamisen järkevyydestä. Moni epäilee, etteivät kaikki positiivisen testituloksen saaneet ilmoita siitä terveysviranomaisille.

Myönteistä kuitenkin on, että nyt kaikilla halukkailla on mahdollisuus koronatestiin. Espanjan julkisen terveydenhuollon järjestämiin testeihin on ollut monilla paikkakunnilla käytännössä melko vaikea päästä ilman voimakkaita koronaviruksen aiheuttamia tautioireita.

Itse tehdyn testin tulos ei ole kuitenkaan virallinen eli se ei riitä esimerkiksi matkustusasiakirjaksi, vaan tarvittaessa kyseinen todistus on haettava viralliselta lääkäriasemalta.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Ministerio de Sanidad, El Mundo, kuva: flickr / Seseña es Más

Liity keskusteluun