Vertaa asuntoja

Koronavirus tartuntojen määrä kasvanut Espanjassa

Koronavirus tartuntojen määrä kasvanut Espanjassa

  • 25/07/2020

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Espanjassa tällä viikolla. Kuluneen vuorokauden aikana on löytynyt lähes tuhat uutta koronatapausta. Aurinkorannikolla rauhallinen tunnelma.

Espanjan terveysministeriö kertoi perjantaina 24.7, että viimeisen 24 tunnin aikana rekisteröitiin 922 uutta koronavirustartuntaa. Aktiivisten tartuntapesäkkeiden määrä on nyt 281, joka on 51 enemmän kuin edellispäivänä. Tartunnat ovat alueellisia ja pahimmat alueet ovat Kataloniassa ja Aragonissa. Espanja on palauttanut pahimpia alueita takaisin rajoitettuun ulkonaliikkumiseen ja tiukempiin sääntöihin.

Turistien suosima Aurinkorannikko on rauhallinen ja siellä noudatetaan hyvin turvaetäisyys- ja kasvosuojusmääräyksiä, kertoo tunnelmista Ismo Ivakko Espanja.Comista. Espanja on monen lempi lomakohde, niin kesällä kuin talvella, ja selvästi täällä tehdään kaikkemme, että kesälomanvietto sujuu turvallisesti.

Tartuntapesäkkeeksi (brote activo) luokitellaan tartuntakeskittymät, joissa tartuntoja on kolme tai enemmän. Eniten virustartunnan saaneita on terveysministeriön mukaan nyt 15-29-vuotiaiden keskuudessa, ja siksi yökerhojen aukiolo on vaakalaudalla osassa maata.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat

Liity keskusteluun