Vertaa asuntoja

Koti Espanjassa -tapahtuma Helsingissä 24.3.2019

Koti Espanjassa -tapahtuma Helsingissä 24.3.2019

 • 08/03/2019

Kiinnostaako asunto Espanjassa? Unelma-asuntosi auringossa voi olla lähempänä kuin uskotkaan. Ota askel Espanjaan ja tule sunnuntaina 24.3. Koti Espanjassa -tapahtumaan Scandic Grand Marina hotelliin. Mukana jälleen verkkomedia Espanja.Com  ja Espanjan asuntomarkkinoiden asiantuntijat Costa Blancalta ja Costa del Solilta sekä tietoa Espanjan asuntorahoituksesta ja juridisista asioista.

Espanjan suosio matkailu- ja asuinmaana jatkaa vahvaa kasvuaan. Suomalaiset ovat kiinnostuneita sijoittamaan Espanjan asuntoihin sekä hankkimaan tulevaisuuden kodin Espanjan auringon alta.

Suomalaisten suosimat rannikot Costa del Sol ja Costa Blanca ovat suomalaisille ulkomaan loma-asuntojen myyntitilastojen kärjessä. Asunnonostoa harkitessa herää lukuisia kysymyksiä niin asunnoista, asuinalueista kuin Espanjassa elämiseen liittyvistä arjen asioista.

Costa Blancan asuntomarkkinat tunteva Tuukka Tavi ja Costa del Solilla toimiva Ismo Ivakko vastaavat kasvavaan kysyntään ja järjestävät jälleen Koti Espanjassa -tapahtuman, joka on jo kahdeksas vuoden sisällä.

Tuukan ja Ismon mukaan asiakkaat kaipaavat kokemuksellista tietoa ja monelle on hyvin tärkeää ennen ostopäätöstä keskustella niin alueiden eroista, kodin ostamisesta Espanjassa kuin käytännön elämään liittyvistä vinkeistä.

Costa Blanca vai Costa del Sol?

Kaksi Manner-Espanjan rannikkoaluetta, jotka kiinnostavat suomalaisia eniten, ovat Costa Blanca ja Costa del Sol. Molemmilla alueilla on aktiivinen suomalaisyhteisö ja tarjolla on laajat valikoimat suomenkielisiä palveluja.

Koti Espanjassa tapahtuman aihe on rajattu enimmäkseen Costa del Solin ja Costa Blancan asunnon ostosta kiinnostuneille, mutta silti tapahtuman sisältö on monipuolinen ja tuo vierailijoille myös yleistä informaatiota Espanjasta. Mukana on myös lakiasiantuntija Raisa Venermo, jonka luennon aiheena on asunnon hankintaan liittyvät juridiset asiat.

Näytteilleasettajien lisäksi päivän aikana pidetään asiantuntijaluentoja, aiheina muun muassa  suositut asuinalueet Espanjassa ja asunnon etsintä, asunnon ostoprosessi, verotus sekä asunnon ostokulut Espanjassa. Tapahtumassa myös Handelsbanken luennoi ulkomaan asuntojen rahoittamisen mahdollisuuksista. Tilaisuudessa saa asunnon ostoon liittyvien kysymysten lisäksi konkreettista tietoa myytävistä asuntokohteista ja tulevista rakennusprojekteista.

Alueiden edustajat korostavat pilke silmässä oman alueensa paremmuutta. Tuukka Tavi muistuttaa, että Costa Blanca on edelleen nouseva kohde, missä asunnot ovat noin 30% edullisempia kuin Costa del Solilla. Silti alue tarjoaa kaikki samat palvelut kuin Aurinkorannikko. Costa Blancalle rakennetaan edelleen uusia asuntoja lähelle merenrantaa. Noin 1,5 km Välimeren rannasta saa vielä uusia 2mh ja 2kph asuntoja alle 150 000 €. Alueena Costa Blanca ja varsinkin Torrevieja on myös terveellinen asuinalue. Suolajärvien vaikutus sekä keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa takaa asukkaille elämänlaatua, jota muualta ei löydy. Lue Espanja.Comin aiempi artikkeli Uudisrakentamisesta Costa Blancalla täältä.

Ismo Ivakko listaa Costa del Solin mahdollisuuksia. Alue on syystä kasvanut yhdeksi koko Espanjan ykkösalueista. Nimensä mukaisesti alueella on aurinkoa lähes ympäri vuoden ja alueelta löytyy niin suomalainen, kansainvälinen kuin espanjalainen palvelumaailma sulassa sovussa. Lentoyhteydet, harrastusmahdollisuudet, jatkuvasti lisääntyvät työmahdollisuudet, laaja yhdistystoiminta, suomalaiset seurakunnat ja suomalainen koulu – alue tarjoaa yksinkertaisesti kaiken, mitä hyvään elämään tarvitaan. Huomioitavaa on myös erinomaiset lento- ja junayhteydet, laadukas golftarjonta sekä läheltä löytyvä Málagan kaupunki, joka tuo myös oman lisänsä palvelutarjontaan. Asunnonostaja voi hankkia kiinteistön turvallisin mielin, sillä vaikka suhdanteet vaihtelevat, pitävät hyvällä sijainnilla olevat kohteet arvonsa.

Luennot

 1. Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat
  Ismo Ivakko, CEO, Espanja.Com
 2. Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen
  Tuukka Tavi, Perustajaosakas, 360 Hometour
 3. Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille
  Hanna Kuvaja, OTM, pankinjohtaja
 4. Asuntokauppaan ja asunnon omistamiseen liittyvät verot ja kulut Espanjassa
  Raisa Venermo, asianajaja, perustajaosakas Avalaw

LUENTOAIKATAULU:

11.00  Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat

11.30  Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen

12.30  Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille

13.00  Asuntokauppaan ja asunnon omistamiseen liittyvät verot sekä kulut Espanjassa


14:00
  Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat

14.30  Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen

15.30  Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille

16.00  Asuntokauppaan ja asunnon omistamiseen liittyvät verot ja kulut Espanjassa

 

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtuman sisältö on luotu vastaamaan niihin kysymyksiin, jotka asunnon ostoa suunnittelevia asiakkaita mietityttävät. Tavi kertoo, että tapahtuman tavoite on, että kaikille on jotain konkreettista tietoa tarjolla ja mikäli luennot tuntuvat tutuilta niin asiantuntijat ovat tavattavissa koko tapahtuman ajan.

– Kyllähän se on koko ostoprosessi, joka kiinnostaa. Asiakkaat ovat eri vaiheessa, joten joillakin paperiasiat ovat ihan selvillä ja etsitään sopivaa ostokohdetta. Toisilla taas ostaminen on vasta haaveena, jolloin haetaan tietoa, miten koko prosessi etenee. Harkinnassa voi olla oman Espanjan kiinteistön myynti tai asunnon siirtäminen perillisille. Kaikki saavat tapahtumasta varmasti arvokasta tietoa!

– Arvioisin että suurin osa vierailijoista on ostamassa asuntoa Espanjasta ja hakemassa tietoa ja varmuutta ostoprosessista. Meillä on nyt mukana loistava kokonaisuus eri alojen asiantuntijoita kertomassa Espanjan asuntokohteista ja ostoprosessista sekä asunnon rahoittamisesta, josta olen hyvin iloinen, Tavi miettii.

Lukuisilla messuilla mukana ollut ja useita messuja kuten Espanjan Asuntomessuja ja Espanjan Terveys- ja Hyvinvointimessuja järjestänyt Ivakko kertoo, että messukävijöiden ikärakenne on muuttunut. Aiemmissa hieman vastaavissa tapahtumissa on enemmistönä ollut lähellä eläkeikää olevat henkilöt, jotka suunnittelevat kodin hankkimista eläkepäiville. Nyt asiakaskunta on selkeästi nuorentunut. Usein 40 – 50 -vuotiaat ostavat loma-asunnon ja laittavat sen vuokralle odottamaan arvon nousua sekä omaa tulevaisuuden käyttöä. Tietysti nyt myös etätyömahdollisuudet ovat parantuneet, joten Espanjan kotia käytetään jo etätyöpisteenäkin.

Tapahtumapaikkana on Scandic Grand Marina hotelli Helsingin Katajanokalla. Ovet ovat avoinna sunnuntaina 24.3.2019 klo 10:30-17:00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lue lisää asunnon hankintaan liittyen:
Asuinalueen valinta asuntoa ostattaessa Espanjasta
Asunnon vuokraaminen Espanjassa osa 1 ja osa 2
Vuokramarkkinoiden nykytila houkuttelee sijoittajia

Koosteita Koti Espanjassa -tapahtumasta lähetetään tapahtuman jälkeen ilmaisen Espanja.Com Uutiskirjeen tilaajille. Uutiskirjeen pääset tilaamaan tästä.


Rekisteröityminen ja arvonta

Tapahtumaan voi rekisteröityä ennakkoon netissä tai sisääntulossa sunnuntaina. Kaikkien rekisteröityneiden ja Espanja.Com Facebookissa 24.3. 2019 mennessä tapahtumasta tykänneiden kesken arvotaan 1 kpl 300 euron arvoinen majoituspaketti valinnan mukaan joko Costa Blancalle tai Costa del Solille.

Osallistuminen tapahtuu täyttämällä sähköinen rekisteröitymislomake ennakkoon netissä tai sisääntulossa saapuessa tapahtumaan. SÄHKÖINEN ENNAKKOREKISTERÖITYMINEN LÖYTYY TÄÄLTÄ.

Osallistujat vastaavat tietojensa oikeellisuudesta, johon kilpailun järjestäjä ottaa yhteyden voiton ratkettua. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostin välityksellä.

Palkinto on henkilökohtainen, eikä sitä voi miltään osin muuttaa rahaksi, eikä vaihtaa toiseksi palkinnoksi. Majoituspaketin arvo on 300 euroon saakka, tämän ylittävät kulut ovat voittajan vastuulla.

Arvonnan järjestäjän vastuu kilpailun osanottajia kohtaan rajoittuu näissä ehdoissa mainittujen palkintojen määrään ja arvoon. Voittajat vastaavat itse matkoista, mahdollisien lisämajoituskulujen sekä vakuutuksien (esim. matka-, tapaturma- ja henkivakuutus) hankkimisesta.

Rekisteröityneiden nimi- ja yhteystietoja voidaan käsitellä henkilötietolain sallimin tavoin.