Vertaa asuntoja

Koti Espanjassa -tapahtuma veti väkeä

Koti Espanjassa -tapahtuma veti väkeä

  • 19/04/2018

Suomalaiset suunnittelevat nyt ahkerasti kiinteistön ostoa Espanjasta. Tämän todisti  viime sunnuntaina Helsingissä ensimmäistä kertaa järjestetty Koti Espanjassa -tapahtuma. Paikalle saapui lähes kolmesataa tiedonjanoista kuuntelemaan luentoja ja keskustelemaan alan asiantuntijoiden kanssa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty vain Espanjan kiinteistömarkkinoita valottava tapahtuma oli menestys. Ensimmäiset kävijät tulivat jonottamaan Hotelli Gran Marinaan Katajanokalle jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua ja tulijoita riitti tasaisesti ihan viime hetkille asti. Moni kävi toivomassa jo ensi syksylle uutta tapahtumaa.

West Wind Rentals & Properties

Yhteistyössä voimaa

Tapahtuman järjestivät Espanja.Com Verkkomedia sekä Aurinkorannikon ja Costa Blancan konkarit yhdessä. Nina Ivakko West Wind Rentals & Properties kiinteistönvälitysyrityksestä Aurinkorannikolta, Benalmádenasta sekä Costa Blancalta, Torreviejasta tullut 360Hometourin Tuukka Tavi kehuivat molemmat tapahtuman sujuvuutta. Kun yhdistämme voimamme, niin se palvelee kaikkia, he totesivat molemmat. Kävijät saivat näin kerralla tuoretta tietoa molemmista rannikoista ja yleisesti koko kiinteistönostoprosessista.

Monipuolisesti asiaa

Tapahtumassa oli mukana asiantuntijoita Espanjasta ja muutama yritys myös Suomesta. Costa Blancalta tulivat paikalle: 360Hometour.net, Rakennusliike Alegria ja Aurinkorannikolta West Wind Rentals & Properties sekä Lakitoimisto GVA Abogados.

360Hometour.net

Kävijät saivat tietoa kaikesta Espanjan asunnon etsintään, hankintaan,  omistamiseen sekä rahoitukseen liittyen. Mukana olivat myös Crape LKV sekä Handelsbanken kertomassa miten realisoida omaisuus Suomessa. Handelsbanken on ainut suomalainen pankki joka myöntää lainaa Espanjasta ostettavaan kiinteistöön ja vakuutena voi toimia myös Suomessa sijaitseva kiinteistö.

Luennot kiinnostivat

Koko päivän jatkuneet ilmaiset luennot kiinnostivat ihmisiä. Tietoa jaettiin molemmista suosituista rannikoista kuin myös yleensä kiinteistön ostamisesta ja asuntosijoittamisesta.

Camilla Lindforsin pitämä luento verotuksesta ja testamentin teon tärkeydestä veti myös salin täyteen.

Verkkomedia jakoi tietoa ja tuotteita

Verkkomedia Espanja.Comin väeltä kyseltiin kaikenlaista yleistä informaatiota espanjalaisesta elämästä. Lasten koulunkäynti kiinnosti monia ja tapahtuman kävijoista moni oli vielä työelämässä mukana. Espanjaan muuttavien keski-ikä nuorentuukin jatkuvasti.

Espanja.Comin tiskillä oli jaossa myös tuoreita Aurinkorannikon karttoja. Se oli ilahduttavan tuttu monelle ja tuore versio napattiin heti mukaan. Jo 16 -vuotiaan tietopaketin voi hakea ilmaiseksi myös Aurinkorannikon yrityksistä Fuengirolasta, Benalmádenasta ja Torremolinoksesta. Kartat on löydettävissä sähköisenä versiona myös tästä.

Emilia Mättö ja Anna Rinne ottivat vastaan rekisteröintejä sisääntulossa

Harjoittelijat oppimassa

Tapahtumassa oli apuna opiskelijoita pääkaupunkiseudun kouluista. Merkonomiopiskelijat Anna Rinne ja Emilia Mättö saivat päivän aikana hyvää kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja molemmat tytöt olivat myös erityisen kiinnostuneita työssäoppimispaikoista Espanjassa. Reippaasti toimineet tytöt toivotettiinkin tervetulleeksi West Wind Rentals and Propertiesin Benalmádenan toimistolle, missä ovat vuosien mittaan useat harjoittelijat käyneet hakemassa tuntumaa Espanjaan ja oppimassa työelämän taitoja ulkomailla.

Messut Fuengirolassa

Ensi lokakussa ovat vuorossa 4. Espanjan Asuntomessut ja toiset Espanjan Terveys- ja Hyvinvointimessut Fuengirolassa Espanjassa. 19. ja 20.10 järjestettävät messut tarjoavat silloin Espanjassa oleville suomalaisille runsaat tietopaketit ja mahdollisuuden tutustua paikallisiin yrittäjiin ja palveluihin.
Lisätietoa näistä messuista:
Espanjan Asuntomessut
Espanjan Terveys- ja Hyvinvointimessut

Espanja.Com yhdessä 360 Hometour sekä West Wind Rentals & Properties kanssa kiittämme vielä kaikkia messuvieraita ja toivotamme teidät tervetulleeksi Espanjaan!