Vertaa asuntoja

Koti Espanjassa -tapahtuma Helsingissä 15.4.2018

Koti Espanjassa -tapahtuma Helsingissä 15.4.2018

 • 05/04/2018

Kiinnostaako elämä Espanjassa? Unelma asunnosta auringossa voi olla lähempänä toteutumista kuin uskotkaan. Ota askel lähemmäksi Espanjaa! Tule sunnuntaina 15.4. Koti Espanjassa –tapahtumaan Scandic Grand Marina hotelliin. Mukana verkkomedia Espanja.com  ja Espanjan asuntomarkkinoiden asiantuntijat Costa Blancalta sekä Costa del Solilta.

Espanjan suosio matkailumaana jatkaa kasvuaan. Suomalaiset ovat myös kiinnostuneita sijoittamaan Espanjan asuntoihin sekä hankkimaan tulevaisuuden kodin Espanjan auringon alta.

Suomalaisten suosimat rannikot Costa del Sol ja Costa Blanca ovat myyntitilastojen kärjessä. Asunnonostoa harkitessa herää paljon kysymyksiä niin asunnoista, alueista kuin Espanjassa elämiseen liittyvistä arjen asioista.

Costa Blancan asuntomarkkinat tunteva Tuukka Tavi ja Costa del Solilla toimiva Ismo Ivakko päättivät vastata kysyntään ja järjestää Koti Espanjassa –tapahtuman.

-Nykyisin tietoa haetaan paljon netistä, mutta varsinkin isompien hankintojen osalta henkilökohtainen vuorovaikutus on erittäin tärkeää. Tämän takia halusimme tulla tapaamaan asiakkaitamme kasvotusten ja jakamaan tietoa kodin ostamisesta Espanjassa, Tuukka Tavi valottaa tapahtuman taustaa.

Ismo Ivakko kertoo asiakkaiden kaipaavan hyvin konkreettista informaatiota.
-Ihmiset kaipaavat kokemuksellista tietoa. Ja monelle on hyvin tärkeää ennen ostopäätöstä keskustella niin alueiden eroista kuin käytännön elämään liittyvistä vinkeistä. Usein asuinalueen ja asunnon valintaan liittyvien asioiden lisäksi esimerkiksi nettiyhteydet tai asunnon remontointiin liittyvät kysymykset nousevat esille heti alkukeskusteluissa.

Costa Blanca vai Costa del Sol?

Kaksi Manner-Espanjan rannikkoaluetta, jotka kiinnostavat suomalaisia eniten, ovat Costa Blanca ja Costa del Sol. Molemmilla alueilla on aktiivinen suomalaisyhteisö ja tarjolla on laajat valikoimat suomenkielistä palvelua.

Tapahtuman järjestäjät ovatkin rajanneet tapahtuman näille kahdelle rannikolle.

– Aihe on rajattu nimenomaan Costa del Solin ja Costa Blancan asunnonostosta kiinnostuneille, mutta silti tapahtuman sisältö on monipuolinen ja tuo vierailijoille myös yleistä informaatiota Espanjasta.
Näytteilleasettajien lisäksi päivän aikana pidetään asiantuntijaluentoja, aiheina mm. asuinalueet ja asunnon etsintä, asunnon ostoprosessi, verotus Espanjassa sekä testamentin laatiminen Espanjassa. Tilaisuudessa saa asunnonostoon liittyvien kysymysten lisäksi konkreettista tietoa myytävistä asuntokohteista ja tulevista rakennusprojekteista.

Alueiden edustajat korostava pilke silmässä oman alueensa paremmuutta. Tuukka Tavi muistuttaa, että Costa Blanca on edelleen nouseva kohde, missä asunnot ovat noin 30% edullisempia kuin Costa del Solilla. Silti alue tarjoaa kaikki samat palvelut kuin Aurinkorannikko. Costa Blancalle rakennetaan edelleen uusia asuntoja lähelle merenrantaa. Noin 1,5 km Välimeren rannasta saa vielä uusia 2mh ja 2kph asuntoja alle 150 000 €. Alueena Costa Blanca ja varsinkin Torrevieja on myös terveellinen asuinalue. Suolajärvien vaikutus sekä keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa takaa asukkaille elämänlaatua, jota muualta ei löydy. Lue Espanja.Comin aiempi artikkeli Uudisrakentamisesta Costa Blancalla täältä.

Ismo Ivakko listaa Costa del Solin mahdollisuuksia. Alue on syystä kasvanut yhdeksi koko Espanjan ykkösalueista. Nimensä mukaisesti alueella on aurinkoa lähes ympäri vuoden ja alueelta löytyy niin suomalainen, kansainvälinen kuin espanjalainen palvelumaailma sulassa sovussa. Lentoyhteydet, harrastusmahdollisuudet, jatkuvasti lisääntyvät työmahdollisuudet, laaja yhdistystoiminta, suomalaiset seurakunnat ja suomalainen koulu – alue tarjoaa yksinkertaisesti kaiken, mitä hyvään elämään tarvitaan. Huomioitavaa on myös erinomaiset lento- ja junayhteydet, laadukas golftarjonta sekä läheltä löytyvä Málagan kaupunki, joka tuo myös oman lisänsä  palvelutarjontaan. Asunnonostaja voi hankkia kiinteistön turvallisin mielin, sillä vaikka suhdanteet vaihtelevat, pitävät hyvällä sijainnilla olevat kohteet arvonsa.

Luennot

 1. Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat
  Ismo Ivakko, CEO, Espanja.Com
 2. Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen
  Tuukka Tavi, Partner, 360 Hometour
 3. Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille
  Hanna Kuvaja, OTM, pankinjohtaja
 4. Asuntokauppaan ja asunnon omistamiseen liittyvät verot ja testamentti sekä perintöverotus Espanjassa
  Camilla Lindfors, asianajaja (Abogada), GVA Abogados

LUENTOAIKATAULU:

11.00  Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat

11.30  Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen

12.00  Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille

12.30  Asuntokauppaan ja asunnon omitamiseen liittyvät verot ja testamentti sekä perintöverotus Espanjassa

 

13.30  Koti Espanjasta ja Aurinkorannikon kiinteistömarkkinat

14.00  Costa Blancan kiinteistömarkkinat ja kiinteistösijoittaminen

14.30  Handelsbankenista asuntorahoitusta ulkomaan kohteille

15.00  Asuntokauppaan ja asunnon omitamiseen liittyvät verot ja testamentti sekä perintöverotus Espanjassa

 

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtuman sisältö on luotu vastaamaan niihin kysymyksiin, joita asiakkaat kysyvät. Tavi kertoo, että tapahtuman tavoite on, että kaikille on jotain konkreettista tietoa tarjolla.
– Kyllähän se on koko ostoprosessi, joka kiinnostaa. Asiakkaat ovat eri vaiheessa, joten joillakin paperiasiat ovat ihan selvillä ja etsitään sopivaa ostokohdetta. Toisilla taas ostaminen on vasta haaveena, jolloin haetaan tietoa, miten koko prosessi etenee. Harkinnassa voi olla oman Espanjan kiinteistön myynti tai asunnon siirtäminen perillisille. Kaikki saavat tapahtumasta varmasti arvokasta tietoa!
Kahden kiinteistöalan asiantuntijan arvio on, että tapahtuma kerää paikalle ennen kaikkea asunnonostajia.

– Arvioisin että suurin osa vierailijoista on ostamassa asuntoa Espanjasta. Mukana on myös asunnon myyjiä, mutta selkeästi vähemmän kuin ostosta kiinnostuneita, Tavi miettii.

Lukuisilla messuilla mukana ollut Ivakko kertoo, että messukävijöiden ikärakenne on muuttunut. Aiemmissa hieman vastaavissa tapahtumissa on enemmistönä ollut lähellä eläkeikää olevat henkilöt, jotka suunnittelevat kodin hankkimista eläkepäiville. Nyt asiakaskunta on selkeästi nuorentunut. Usein 30-40 -vuotiaat ostavat loma-asunnon ja laittavat sen vuokralle odottamaan arvon nousua sekä omaa tulevaisuuden käyttöä. Tietysti nyt myös etätyömahdollisuudet ovat parantuneet, joten Espanjan kotia käytetään jo etätyöpisteenäkin.

Tapahtumapaikkana on Scandic Grand Marina hotelli Helsingin Katajanokalla. Ovet ovat avoinna sunnuntaina 15.4.2018 klo 11-16. Tapahtumaan on vapaapääsy. Tervetuloa!

Lue lisää asunnon hankintaan liittyen:
Asuinalueen valinta asuntoa ostattaessa Espanjasta
Asunnon vuokraaminen Espanjassa osa 1 ja osa 2
Vuokramarkkinoiden nykytila houkuttelee sijoittajia

Koosteita Koti Espanjassa tapahtumasta lähetetään tapahtuman jälkeen ilmaisen Espanja.Com Uutiskirjeen tilaajille. Uutiskirjeen pääset tilaamaan tästä.


Rekisteröityminen ja arvonta

Tapahtumaan voi rekisteröityä ennakkoon netissä tai sisääntulossa sunnuntaina. Kaikkien rekisteröityneiden kesken arvotaan 1 kpl 300 euron arvoinen hotellimajoituspaketti.

Osallistuminen tapahtuu täyttämällä sähköinen rekisteröitymislomake ennakkoon netissä, sisääntulossa saapuessa tapahtumaan. SÄHKÖINEN ENNAKKOREKISTERÖITYMINEN LÖYTYY TÄÄLTÄ.

Osallistujat vastaavat tietojensa oikeellisuudesta, johon kilpailun järjestäjä ottaa yhteyden voiton ratkettua. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostin välityksellä.

Palkintomatka on henkilökohtainen, eikä sitä voi miltään osin muuttaa rahaksi, eikä vaihtaa toiseksi palkinnoksi. Majoituspaketin arvo on 300 euroon saakka, tämän ylittävät kulut ovat voittajan vastuulla.

Arvonnan järjestäjän vastuu kilpailun osanottajia kohtaan rajoittuu näissä ehdoissa mainittujen palkintojen määrään ja arvoon. Voittajat vastaavat itse matkoista, mahdollisien lisämajoituskulujen sekä vakuutuksien (esim. matka-, tapaturma- ja henkivakuutus) hankkimisesta.

Rekisteröityneiden nimi- ja yhteystietoja voidaan käsitellä henkilötietolain sallimin tavoin.