Vertaa asuntoja

Kotini Espanjassa osa 8: Täysremontoitu kiinteistö Málagan vanhassa kaupungissa

Kotini Espanjassa osa 8: Täysremontoitu kiinteistö Málagan vanhassa kaupungissa

  • 16/10/2018

Kulttuuria, kulinarismia ja kenkiä oli haaveissa Hannele ja Henrik von Wendtillä, kun he halusivat muuttaa Málagan vanhaan kaupunkiin asumaan. Heillä oli tarkka mielikuva siitä mitä he etsivät, ja se löytyi remontoidusta yli 100 vuotiaasta kiinteistöstä. Videolla esittelyssä kaksi huoneistoa tässä kiinteistöstä.

Pitkä kunnostusprosessi

Aurinkorannikolla jo vuodesta 1978 asuneella Marko Mattilalla on kokemusta rakennuttamisesta Espanjassa. Jo vuonna 2000 hän osti tämän 1800 -luvun puolivälissä valmistuneen rakennuksen Málagan vanhasta keskustasta. Erilaiset lupaprosessit, vuokralaisten poismuutto ja vanhan kaupungin haasteet veivät oman aikansa, mutta nyt on rakennus saanut täysin uuden ilmeen ja uudet asukkaat.

Vanhaa ja uutta rinnan

Julkisivun lisäksi talon rappukäytävät ja valokuilu ovat suojeltuja. Kiinteistön neljään kerrokseen johtavatkin upeat marmoriportaat ja niitä reunustavat kauniit kaiteet. Moderni lisäys on kiinteistöön rakennettu hissi. Asunnot sen sijaan ovat täysin remontoitu noudattaen modernia rakennustekniikkaa. Marko on käyttänyt paikallisia työmiehiä ja erityistä kiitosta saa puuseppä Felix, joka on tehnyt todella taitavaa työtä. Vaikka huoneistot ovat yleisilmeeltään moderneja, on niissä säilytetty alkuperäisiä osiakin. Katse kiinnittyy upeisiin puisiin ikkunaluukkuihin ja vanhanaikaisiin ikkunasyvennyksiin. Jokaisessa kerroksessa on nyt yksi huoneisto. Kattohuoneiston Marko on varannut itselleen ja siellä on mm. jätetty näkyviin myös vanhaa tiiliseinää. Videolla Marko esittelee asuntoa ja
kertoo kunnostusprosessista ja remonttiratkaisuista.

Uudet asukkaat

Hannele ja Henrik von Wendt ostivat yhden asunnoista itselleen. He olivat etsimässä uutta kotia Málagan
vanhasta kaupungista, kun he näkivät myytävänä kyltin erään talon ikkunassa. Käynti puolivalmiissa asunnossa varmisti, että tässä oli se mitä he olivat etsineet. Kärsivällisen odottelun jälkeen asunto valmistui ja nyt he ovat päässeet muuttamaan sisään. Koska he ostivat asunnon sen remontointivaiheessa, niin he pystyivät vielä vaikuttamaan sen pohjaratkaisuihin. Katso videolta millaisiin sisustusratkaisuihin Hannele ja Henrik päätyivät.

Sisustusta ammattitaidolla ja kokemuksella

Henrik on arkkitehti ja myös Hannelella on kokemusta yhteisten kotien sisustamisesta. Heillä oli jo ennestään asunto Aurinkorannikolla, joten he tuntevat aluetta ja tiesivät mistä lähteä etsimään kalusteita ja muita sisustuselementtejä, joilla luodaan oman kodin tunnelma. Koska pariskunnan makumaailma menee yksiin, ei isoja kiistoja hankinnoista saada aikaan.

Espanjalaista elämää

Parasta asunnossa on sen keskeinen sijainti Málagan keskustassa, pariskunta kertoo. Ympäröivät kadut ovat kävelykatuja, joten liikenteen äänet eivät asuntoon kanna. Lähikaduilta saamme kaikki hyvään elämään tarvittavat ainekset: tuoreet raaka-aineet upeasta vanhasta kauppahallista ja herkkuhetkeen churro -munkit naapurikadun kahvilasta. Taidetta ja kulttuuria kaupungista löytyy runsain mitoin ja kyllä niitä kenkäkauppojakin on Hannelelle löytynyt, toteaa Henrik. Asuntoon kuuluu kadulta paikallisen elämän ääniä ja se on Hannelen ja Henrikin mielestä vain mukavaa.

 

Kotini Espanjassa -ohjelmasarja esittelee mielenkiintoisia koteja eripuolilla Espanjaa. Käymme tutustumassa erilaisiin kiinteistöihin ja niiden asukkeihin sekä molempien tarinoihin. Ohjelma antaa inspiraatiota, vinkkejä ja paikallistietoa Espanjassa asumisesta kiinnostuneille ja se on viihdyttävää katsottavaa muillekin sisustuksesta, matkailusta ja eri kulttuureista kiinnostuneille.

Liity keskusteluun