Lähes kaikki koronarajoitukset purettu Aurinkorannikolla

Julkaistu: 14.10.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Suhteellisten vähäisten koronatartuntatapausten myötä Málagan seudulla on siirrytty torstaista 14. lokakuuta alkaen lähes normaaliin elämänmenoon. Käytännössä ainoastaan maskipakko on edelleen voimassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja ulkosalla ihmisjoukoissa, missä ei pystytä pitämään turvavälejä.

Viranomaisten päätös siirtyä Costa del Solilla koronapandemian hälytystasolle nolla (0) merkitsee alueella säädettyjen palveluyritysten aukioloaika- ja asiakasmäärärajoitusten poistumista eli niiden osalta siirrytään normaaliin käytäntöön. Jatkossakin joukkotapahtumissa on viranomaisten mukaan kuitenkin edelleen noudatettava turvallisuuden kannalta riittäviä turvavälejä ja hygieniamääräyksiä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on laskenut viime aikoina koko Andalusiassa tuntuvasti pudottaen alueen keskiarvollisen ilmaantuvuusluvun 28:aan. Viimeisen vuorokauden aikana tartuntoja rekisteröitiin 14. lokakuuta koko Andalusian alueella enää 179 tapausta, mikä on ennätyksellisen vähän lähes yhdeksän miljoonan asukkaan alueella.

Aurinkorannikon paikkakunnilla ilmaantuvuusluvut ovat hieman itsehallintoalueen keskiarvoa suurempia, mutta kuitenkin 50 tapauksen tuntumassa ja laskusuunnassa, mistä syystä alueen terveysviranomaiset päättivät purkaa asiakasmäärä- ja aukiolorajoitukset alueella.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Diario Sur, Opinion de Málaga

Jaa:

Asuntokaupan varainsiirtoveron suuruus vaihtelee alueittain

Espanjan parhaat oliiviöljyn tuotantoalueet

add one