Lentoliikenne elpyy odotettua nopeammin

Julkaistu: 03.09.2021
AjankohtaistaUusimmat
add one

Lentomatkustus lisääntyi elokuun aikana rivakasti Euroopassa ja lentoyhtöiden mukaan lentoliikenne elpyy maanosan sisällä arvioitua nopeammin.

Ylen uutisten mukaan eniten Euroopan elpyvästä matkustuksesta ovat hyötyneet Ryanairin kaltaiset halpalentoyhtiöt, joiden asiakkaista valtaosa on vapaa-ajan matkustajia.

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair arvioi lentävänsä loppuvuodesta jo yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa. Myös Finnair on ennakoinut Euroopan sisäisen lentoliikenteen elpyvän nopeammin kuin on odotettu.

”Niin kauan kuin ei tule haitallista Covid-kehitystä, kuten esimerkiksi rokotteille vastustuskykyistä varianttia, tulemme palaamaan koronavirusta edeltävälle tasolle marras-helmikuun aikana, ja jo kesällä 2022 kuljetamme enemmän matkustajia kuin ennen koronaa”, ennustaa Ryanair-konsernin johtaja Michael O’Leary Reutersin haastattelussa.

Euroopan sisäisessä lentoliikenteessä kilpailuasetelma tulee olemaan kova, ja monet perinteiset yhtiöt houkuttelevat nyt koneisiinsa halpalentoyhtiöiden asiakkaita, koska liikematkustus on vielä vähäistä.

”Hinta on vahvimpia elementtejä lähikuukausien aikana, joilla yritetään saada asiakkaita koneisiin, ja samalla kyse on markkinaosuuksista taistelusta”, sanoo Ylen haastattelema Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen.

Lähde: www.yle.fi, Reuters, kuva: Pixabay

Jaa:

LaLiga starttasi uudella ”hymnillä” – katso video

Asuntokauppojen volyymi palannut entiselleen

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.