Vertaa asuntoja

Lidlin oville liikennevalot Espanjassa

Lidlin oville liikennevalot Espanjassa

  • 28/07/2020

Lidl asennuttaa liikennevalot Espanjaan myymälöiden oville. Samaa keinoa pohditaan käytettäväksi myös baareihin ja yökerhoihin, ja tulevaisuudessa näitä saatetaan nähdä kaikenlaisten toimitilojen sisäänkäynneillä.

Koronapandemia on luonut nopeassa tahdissa uutta käyttäytymiskulttuuria, myös rennosta elämänotteesta tunnetut espanjalaiset ovat oppineet järjestäytyneimmiksi. Lainformacin.com kertoo artikkelissaan, että Lidl asentaa liikennevalot 300 vilkkaimman myymälänsä ovelle eli puoleen koko myymälöiden määrästä Espanjassa.  Maaliskuusta, pandemian alkaessa, tätä virkaa ovat hoitaneet vartijat tai myyjät, jotka myös vahtivat, että suojahansikkaat olivat kädessä tai omat käsineet desinfioitu. Henkilöstökulut nousivat korkeiksi, joten tähän on kehitetty pysäköintitalon automaattia vastaava laite.

Kone laskee sisään tulevia ja poistuvia asiakasmääriä, ja ilmoittaa koska uudet asiakkaat saavat astua ostoksille. Näin sallittu asiakasmäärä ei ylity. Punaisen valon palaessa pitää jäädä jonottamaan ja vihreä ”adelante eli eteenpäin” antaa luvan siirtyä sisälle.

Myös Saksan, Portugalin ja Ranskan vilkkaimmissa Lidleissä on samanlaiset laitteet. Lidl onkin investoinut jo yli 23 miljoonaa erilaisiin turvallisuus- ja terveysasioihin sitten maaliskuun. Niillä suojataan sekä henkilökuntaa että asiakkaita.

Sama keino toimisi hyvin myös ravintoloiden, baarien ja yökerhojen ovilla, toteavat asiantuntijat, sillä nyt uusimpia tartuntoja on todettu nimenomaan nuoremmilla henkilöillä. Lainformacion .com kertoo, että viime viikonloppuna sakotettiin neljää anniskelupaikkaa Madridissa turvallisuusmääräysten rikkomisesta.

Lähde: lainformacion.com

Liity keskusteluun