Vertaa asuntoja

Lisää lentoja Malagasta Helsinkiin

Lisää lentoja Malagasta Helsinkiin

  • 18/03/2020

Sekä Finnair että Norwegian suorat lennot Malagasta Helsinkiin ovat täynnä lauantaihin asti. Finnair lupaa lisää lentoja. Jukka Ura pääsi tänään kotimatkalle ja kertoo, että tunnelmat lentokentällä ovat rauhalliset.

Aamulla aikaisin kentällä oli rauhallista, mutta kyllä se on tästä täyttynyt, kertoo Suomeen paluulennon saanut Jukka Ura. Alkuperäinen lentoni oli Tukholman kautta Vaasaan, mutta koska lentoja on peruttu, niin en uskaltanut ottaa riskiä, että pääseekö suoraan Vaasaan enää. Lennän nyt Tukholmasta Helsinkiin ja sieltä junalla kotiin. Täällä Tukholman koneessa näyttää olevan muitakin suomalaisia.

Lisää lentoja luvassa

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner twiittaa tiistai-iltana, että Finnair lisää lentoja Malagasta Helsinkiin. Suuresta työmäärästä johtuen tietoja ei ole ehditty päivittää. Mutta siis lisälentoja on tulossa.

Tilanteet muuttuvat nopeasti, joten pitää vain seurata tiedotusvälineitä ja lentoyhtiöiden sivuja.

Aurinkorannikolla on suurin määrä suomalaisia Espanjassa odottamassa kotiin pääsyä. Tämän on huomannut suomalaisia palveleva matkatoimisto Meriatour, joka on ollut ylityöllistettynä viime viikosta saakka lentojen järjestelyjen vuoksi. -Nyt tilanne on se, että yhtään lentoa ennen lauantaita Suomeen ei ole enää jäljellä. Omatoimisesti erilaisia pomppulentoja voi yrittää varata, mutta rajoituksia astuu voimaan koko ajan lisää, joten riski siitä, ettei kotiin pääse on iso, Jenni Sirviö matkatoimistosta kertoo.

Tilanne Malagan kentällä 18.3.2020 aamulla oli rauhallinen.

Jukka Ura oli vuorotteluvapaalla Espanjassa ja tarkoituksena oli olla täällä huhtikuun loppuun asti treenaamassa maantiepyöräilyä, mutta toisin kävi. Periaatteessa olisin voinut jäädä, Jukka kertoo, mutta koska ulkonaliikkumiskielto estää pyöräilyn, niin palaan kotiin. Työtkin taas alkavat pian, niin olenpa nyt sitten varmasti paikanpäällä Suomessa.

-Täällä kentällä on rauhallinen tunnelma ja ihmiset näyttävät pitävän hyvin välimatkaa toisiinsa. Suurin osa ravintoloista on kiinni, joku tuossa oli auki. Mutta automaateista saa jotain syötävää, päivittää Jukka.

Toimintaohjeet Ulkoministeriöstä

Ulkoministeriö kehottaa lomamatkalla olevia suomalaisia palaamaan mahdollisuuksien mukaan Suomeen. Useat maat sulkevat rajojaan ja rajoittavat liikkumista maan sisällä. Suomesta saapuvia asetetaan monissa maissa 14 vuorokauden karanteeniin. Ulkomaanmatkalta Suomeen palaavan henkilön tulisi jäädä 14 vuorokaudeksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Tällä hetkellä Suomessa ei ole voimassa ulkonaliikkumiskieltoa.

Jos et millään löydä lentoyhteyttä, lähetä sähköposti konsulipalvelut.um@formin.fi, ulkoministeriössä yritetään auttaa. Matkailijoilta vaaditaan nyt sopeutumista tilanteeseen ja epätietoisuuden sietämistä. Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy.

Vakituisesti Espanjassa asuvat voivat olla täällä rauhallisin mielin noudattaen viranomaisten määräyksiä. Ulkoministeriö korostaa, että katkan keskeytyminen ja paluun vaikeutuminen koronavirustilanteen vuoksi ei ole hätätilanne. Kiireettömissä tiedusteluissa pyydämme käyttämään sähköpostia paivystys.um@formin.fi.

Lue täältä lisää Ulkominsteriön ohjeet

Tee matkustusilmoitus

Ulkoministeriö suosittelee lomamatkalaisia myös tekemään matkustusilmoituksen, jos jäät Espanjaan. Näin heillä on tieto siitä kuinka paljon väkeä on maailmalla ja jos suunnitellaan palautuslentoja, niin kuinka suuri siihen on tarve.

Tee tästä MATKUSTUSILMOITUS.

Pidennetty oleskelu Espanjassa

Jos et saa paluulentoa vaan jäät pidennetylle oleskelulle Espanjaan, niin kannattaa ottaa maltti käteen. Jos joudut poistumaan hotellista sen sulkiessa ovensa, niin uusia majoituspaikkoja löytyy kaikille. Niitä tarjoavat paikalliset kiinteistönvälittäjät, Airbnb ja muut sivustot ja voit varmasti neuvotella poikkeusajan vuoksi hinnoista. Varmasti myös lähimmäisen apua löytyy sitä tarvitseville. Sosiaalisessa mediassa on jo ollut kädenojennuksia majoitusloukkuun jääneille.

Ruokaa Espanjassa riittää ja tilanne on rauhallinen. Tärkeintä on siis keskittyä oman mielenrauhan pitämiseen. Noudattamalla viranomaisten ohjeita, saadaan tilanne hoidettua ja elämä normalisoituu. Tee tietoisesti töitä, että et panikoi ja pelkää. Vaikka tilanne on äärimmäisen poikkeuksellinen, niin hengenhätää tässä ei ole, kuten Ulkoministeriökin ilmoittaa.

Lisälukemista:

Tästä voit lukea miten säilyttää mielen tasapaino.
Ja ihan ajankuluksi voit lukea Jukka Uran pyöräilystä Espanjassa tästä.

Lähde:
Ulkoministeriö
Fuengirola.fi

Liity keskusteluun