Vertaa asuntoja

Los ábregos tuovat sateet Espanjaan

Los ábregos tuovat sateet Espanjaan

  • 17/11/2019

Lähes koko Espanjassa kannattaa napata sateenvarjo kainaloon ulos lähtiessään marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla. Los Ábregos -tuulet tuovat tullessaan kostean ilmarintaman. Talvi tekee tuloaan.

Marraskuun 18. päivä alkavalla viikolla on Espanjassa odotettavissa vesisateita lähes koko maassa. Saderintaman tuovat maahan lounaasta ja lännestä puhaltavat kosteat tuulet, jotka Espanjassa tunnetaan nimellä ”los ábregos”. Tuuli on tyypillinen syksylle ja vaikuttaa ensimmäisenä Andalusian ja Länsi-Espanjan säätiloihin.

Syksy on tuonut tähän mennessä sateita lähinnä vain Pohjois-Espanjaan, missä jokien tulviminen on aiheuttanut paikoin ongelmia ja onnettomuuksia. Tuleva viikko tuo vesisateet ja kosteamman ilman myös muualle Manner-Espanjaan.

Sadepilvet hallitsevat sääkarttoja ympäri Espanjan viikolla 47.

Rubén del Campo Espanjan meteorologianvirasto Aemetista kertoo ábregos-tuulien tuovan kostean ilmarintaman koko maahan; rintama halkaisee maan lännestä itään. Lämpötilat tulevat monilla alueilla hieman nousemaan pilvien peittäessä taivaan. Vuoristoalueilla rintama muuttaa lumisateita vesisateiksi, ja rinteille sataneet lumet saattavat osittain sulaa.

Niin länsi- kuin lounaisosissakin Espanjaa kärsitään kovasta kuivuudesta, joten vesisateet ovat aina tervetullut ilouutinen alueen luonnolle ja vesivarannoille.

Lähteet: Tiempo.com ja Que.es

Liity keskusteluun