Vertaa asuntoja

Madridin henkireikiä – virkisty kesäkuumalla

Madridin henkireikiä – virkisty kesäkuumalla

  • 22/07/2020

Keskimaassa sijaiseva pääkaupunki Madrid on tunnettu kuumista kesistään ja jokainen raikkaan ilmaan hengähdys tuntuu erityisen arvokkaalta. Tässä vinkkejä virkistäviin puisto- ja ruokailukohteisiin.

Casa de Campo

Ensimmäinen paikka on Casa de Campo -järvi.  Sen ranta on ihanteellinen paikka vaikkapa auringonotolle tai piknikille. Toisaalta taas siellä voi rauhassa levätä jonkun suuren puun varjossa. Rauhallisinta siellä on arkisin ja päiväsaikaan. Pääset sinne hyvin metrolla ja busseilla.

Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

Toinen paikka on artikkelin pääkuvassa oleva Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha (Real Jardín Botánico). Vaikka se sijaitsee keskellä Madridia, niin se auttaa unohtamaan kaupungin melut ja metelin. Täältä voi löytää kaikkea – hedelmäpuita, kukkia, kasvihuoneen, varjoisia levähdyspaikkoja ja vaellusreittejä. Työpäivinä puutarhan kävijämäärä on huomattavasti pienempi kuin viikonloppuisin. Voit vierailla myös Chema Madozin valokuvanäyttelyssä ja puutarhasta löytyvät myös kauppa ja kahvila.

Fuente del Berro

Tämä kaunis puisto sijaitsee Ventas -härkätaisteluareenan vieressä. Puisto on varsinainen rauhan keidas erityisesti, jos siellä vierailee arkipäivinä. Aamupäivisin se on urheilua harrastavien suosiossa. Iltatunnit ovat myös vilkkaita, mutta muina aikoina paikka on tavallisesti hyvin tyhjä. Puisto on erittäin hiljainen siitäkin huolimatta, että se on lähellä autotietä.

Quinta de los Molinos

Puisto sijaitsee kaukana keskustasta, mutta on hyvin tunnettu alkukeväästä kukkivien mantelipuiden vuoksi. Arkipäivisin tällä ei tavallisesti ole ketään. Lisäksi puiston suuri koko mahdollistaa sen, että oma rauha on helposti taattu.

Ravintolaehdotuksia

Jos nälkä yllättää niin tässä pari tärppiä missä voit käydä syömässä. El Jardín de Alma sijaitsee Arturo Sorina- kadulla ja sen upean korkealta terassilta näkyy lähes koko kaupunki. Täällä voi rauhassa nautiskella ihanilla perinneruoilla, sillä ravintola on rajoittanut kävijämäärää.

Toinen upea vaihtoehto on keskellä kaupunkia Los Molinoksessa sijaitseva La Fábrica de Hielo. Tässä puutarharavintolassa ei ole turvaetäisyysongelmia. Paikalla kannattaa käydä lasten kanssa, sillä täällä asuvat ankat, hanhet ja possut vetävät lapsia puoleensa kuin magneetit.

Lähde: idealista.com
Kuva: Commons Wikimedia

 

 

Liity keskusteluun