Vertaa asuntoja

Málagasta Afrikan puolelle alle 15 eurolla

Málagasta Afrikan puolelle alle 15 eurolla

  • 26/07/2018

Málagasta avataan uusi lauttayhteys Marokon satamakaupunki Tangeriin 4. elokuuta 2018. Reitti otetaan uudelleen käyttöön 38 vuoden tauon jälkeen.

Espanjalainen yritys nimeltään Marítima Alborán aloittaa lauttamatkat kerran viikossa Málagasta Tangeriin ja takaisin. Espanjasta pääsee Afrikan puolelle Gibraltarinsalmea lauantai-iltapäivisin lähtevällä aluksella, joka palaa Málagaan sunnuntaisin. Edullisimmat matkaliput kustantavat alle viisitoista euroa. Lippuja on myynnissä Baleàrian verkkosivuilla.

Lauttamatkan kesto on viisi tuntia. Málagasta lauantaisin kello 16:30 lähtevä lautta on perillä 20:30. Kello on Marokossa tunnin vähemmän kuin Espanjassa. Tangerista Málagaan sunnuntaisin kello 13:30 lähtevä lautta rantautuu Málagaan 19:30. Istuinpaikkojen hinnat alkavat 14,43 eurosta ja auton kanssa matkalle tulee hintaa 72,61 euroa. Niin aikataulut kuin hinnatkin voivat muuttua kysynnän myötä.

Väliä matkaava lautta on Dénia Ciutat Creativa, jonka kyytiin mahtuu lähes 400 matkustajaa ja peräti 430 autoa. Pituutta aluksella on 150 metriä ja leveyttä 23 metriä. Maksiminopeus on 19 solmua.

Ilouutinen marokkolaisille

Uusi lauttareitti avataan keskellä kuuminta turistisesonkia. Sen arvellaan kiinnostavan erityisesti varakkaita marokkolaisturisteja, jotka haluavat matkustaa Costa del Solille henkilökohtaisen ajoneuvonsa kera. Toinen suuri potentiaalinen asiakasryhmä on Espanjan puolella asuva marokkolaisyhteisö, joka haluaa vierailla kotimaassaan.

Näiden kahden Välimeren kaupungin välillä on ollut lauttayhteys viimeksi vuoden 1980 puolivälissä, espanjalais-marokkolaisen Limadet Ferryn toimesta. Täytyi odottaa peräti 38 vuotta ennen kuin Málagasta pääsee jälleen Marokon puolelle viikottain kulkevan autolautan kyydillä.

Tanger on noin 900.000 asukkaan satamakaupunki Pohjois-Marokossa. Sieltä on hyvät maantie- ja rautatieyhteydet muun muassa Casablancaan, Rabatiin, Fèsiin ja Meknèsiin.

Lähde: Diariosur.es

(Kuva: Hedwig Storch. Kuvan alus ei liity uutiseen.)