Vertaa asuntoja

Matkamessut nosti matkailuintoa

Matkamessut nosti matkailuintoa

  • 21/01/2020

Matkamessuille saavuttiin taas hakemaan inspiraatiota tuleviin matkoihin. Vastuullinen matkailu kiinnosti messukävijöitä aiempaa enemmän. Matkailuajoneuvot olivat esillä samaan aikaan järjestetyillä Caravan-messuilla ja ulkomaan asunnot Koti Ulkomailla tapahtumassa. Yhteensä kaikilla messuilla kävi runsaat 68 o00 kävijää.

Matkamessuille tultiin unelmoimaan tulevista matkoista ja hakemaan matkatarjouksia. Suurinosa haki kevään ja kesän matkoille vinkkejä ja inspiraatiota.

Vastuullisuus kiinnosti kuluttajia, ja yli puolet kävijöistä koki saaneensa messuilta uutta tietoa ja inspiraatiota kestävistä ja ekologisista matkustusmuodoista, sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä matkakohteissa. Ensimmäistä kertaa Matkamessujen yhteydessä järjestettiin myös Maata pitkin –matkamessut.

Teemamaa Viro vahvasti esillä messuilla

Tapahtumakokonaisuudessa oli mukana 997 näytteilleasettajaa 89 eri maasta. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa mukana olivat Mongolia ja Sierra Leone. Matkamessujen partnerimaa oli Viro, joka oli näyttävästi esillä 56 näytteilleasettajan voimin.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Matkamessujen Sustainable Travel Competitionin voitti Visit Saaremaa Virosta.

Matka Workshop Day keräsi matkailun ammattilaiset

Matkamessujen yhteydessä järjestetty ammattilaisten Matka Workshop Day kasvoi jälleen aikaisemmista vuosista. Matka Workshop Day on Pohjoismaiden merkittävin matkailupalveluiden osto- ja myyntitapahtuma. Yksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yhteensä 252 myyjää ja 290 ostajaa 45:stä eri maasta ennalta sovituissa tapaamisissa.

Lähde: Matkamessut

Liity keskusteluun