Vertaa asuntoja

Matkakohteena vuorten kauniit kappelit

Matkakohteena vuorten kauniit kappelit

  • 08/03/2018

Espanjan vuorilla vaeltaessa ei voi välttyä näkemästä pieniä pyhättöjä, jotka poikkeuksetta ovat rakennettu vuorten kauneimmille paikoille ja niitä ympäröi rauhoittava maisema. Ermitas nimellä tunnetut pienet kappelit tai pyhätöt ovat olleet alun perin paikasta toiseen siirtyvien tai hiljaisuuteen ja rauhaan vetäytyvien munkkien paikkoja.

Yhteistä pienille kappeleille on niitä ympäräivä rauha ja pysähtyneisyys. Tämän päivän kiireinen suorittaja tavoittaa pienen ripauksen mielenrauhaa pelkästään vierailemalla näissä kauniissa paikoissa ja ajatus pidemmästä viipymisestä luonnon hiljaisuudessa tuo ymmärrystä ermitasten tarkoitukselle. Osa kappeleista on pieniä ja vaatimattomia, osan yhteyteen on rakennettu kirkko.

Yhdistä ulkoilu ja matka menneisyyteen

Espanjasta löytyy lukematon määrä luonnonhelmasta löytyviä kappeleita. Osa paikoista on tunnettuja ja hyvin hoidettuja, osa on jäänyt harvojen tietoisuuteen ja luonnon hoidettavaksi.
idealista.com sivuston artikkelissa on listattu muutamia mielenkiintoisia vierailukohteita, mutta ermitas hakusana tuo lukuisia listauksia toinen toistaan upeammista vierailukohteista.

Ermita de San Bartolomé

Tämä kappeli muodostaa osan San Juan de Oteron kirkkoa jonka suolejuspyhimys on San Bartolomé. Kappelin historia ylettyy aina 1700-luvulle asti ja rakennuksessa ajan rakennustyylin siirtymä goottilaiseen tyyliin. Ermita löytyy Cañón del Río Lobos luonnonpuistosta ja kappelille vie noin kahden tunnin kävelyreitti. Reitti on helppokulkuinen ja selkeä. Kirkkoa ympäröi kaunis maisema joka tekee paikasta suorastaan taianomaisen.

Ermita del Santo Cristo

Alicanten alue sulkee sisällensä suoranaisia aarteita joista yksi on Santo Criston ermita. Kappeli sijaitsee Planesin tunnelmallisessa kylässä joka on rotkojen ympäröimä. Ermitalle kävellään rinnetietä myöten joka on melko vaativa reitti. Sitä nimitetäänkin nimellä via crucis – kärsimystieksi, mutta perille päästyä maisemat palkitsevat vaeltajan. Kappelille löytyy tosin myös autotie!

Ermita de San Felices

Tämä kappeli on rakennettu Bilibin kalliolle ja se löytyy noin 6 kilometrin päässä Haron kylästä Riojan alueella. Panoraamamaisemat kappelilta näyttävät Ebro joen ja alueen viinitarhat kaikessa komeudessaan. Taivasta hipova tunnelma ja pään ylitse lentävät korppikotkat on saavutettavissa myös autolla, sillä kappelille pääsee lähes perille ajaen.
Vierailu tässä Espanjan viinialueenakin tunnetulla paikalla on erityisen mieleenpainuva 29.6. jolloin paikalliset viettävät ”batalla del vino” -tapahtumaa jossa taistellaan ainoana aseena viini.

Ermita de Sant Joan de Isil

Lleidasta löytyvä Sant Joan de Isil on 1100-luvulta peräisin oleva kirkko Kataloniassa El Pallars Sobirán alueelle. Jotkut pitävät sitä yhtenä parhaiten säilyneistä esimerkeistä roomalaisesta lombardo rakennustyylistä. Ermitan viehttävyyttä lisää myös sen sijainti Nuguera Pallaresa joen varrella. Alueelta löytyy muutenkin roomalaisen rakennustyylin helmiä eli vierailulla kannattaa pitää silmät auki ja kiertää aluetta ajatuksella.

Pääkuvan kappeli on Ermita de San Pedro Albacetesta.

Tiedot ja kuvat: idealista.com
Pääkuva: viajeuniversal.com